3 componente vitale ale unei truse medicale auto

3 componente vitale ale unei truse medicale auto

Oricine are o trusa medicala in masina – de altfel, acest lucru este obligatoriu. Totusi, data fiind natura lucrurilor pe care le cumperi in ziua de astazi, este posibil ca o astfel de trusa sa nu contina chiar toate cele necesare in caz de urgenta.

Exista componente care sunt vitale atunci cand vine vorba de truse medicale auto. Lipsa acestora poate scadea sansa de supravietuire a unui alt participant la trafic sau chiar a ta in cazul unui accident. Astfel, dupa ce citesti acest articol, ar fi cazul sa iti verifici propria trusa medicala, pentru a te asigura ca totul este in regula.

Un ghid de prim ajutor

Niciodata nu stii unde anume poti fi ranit – atat cand vine vorba de locatie, cat si de zona ranii in sine. Daca esti pe un drum de padure si abia ai semnal la telefonul mobil, nu poti cauta sau cere ajutor, de exemplu. Tocmai de aceea este necesar ca aceste truse medicale auto sa contina si un ghid de prim ajutor, oricat de mic ar fi acesta.

Informatii de baza, precum punerea la punct a unei atele in mod corespunzator, iti pot salva viata!

Tine minte ca marea majoritate a romanilor nu stiu sa ofere primul ajutor. Astfel, chiar daca esti insotit de cei mai buni prieteni ai tai, un ghid de prim ajutor in interiorul unei truse medicale auto este vital in cazul in care iti pierzi cunostinta, in cel mai rau caz.

O solutie antiseptica

Orice tip de rana deschisa – sau chiar si ranile minore de la suprafata pielii – sunt susceptibile infectiilor cauzate de microbii din mediul extern. Solutiile de tip antiseptic au un singur rol, dar unul vital!

Acestea sunt, in mare, dezinfectanti pentru piele si pentru rani, prevenind dezvoltarea si inmultirea microbilor de pe piele si din interiorul ranilor. De exemplu, aceste solutii reprezinta unul dintre modurile principale prin care infectiile pot fi evitate in timpul unei inverventii chirurgicale.

Astfel, este de la sine inteles de ce aceasta solutie este necesara in componenta unei truse medicale auto.

Un garou

Acesta este un element esential pentru orice tip de trusa de prim ajutor – nu doar auto. De ce? Ei bine, pentru ca poate opri sangerarile, chiar si pe cele mai serioase. Garoul este, in esenta, o banda elastica stransa (sau care poate fi stransa, dupa bunul plac) care poate aplica presiune suficienta la nivelul unui membru pentru a opri sangerarea acestuia.

Cum identifici garoul? Pe scurt, acesta este foarte similar – daca nu uneori chiar identic – cu dizpozitivul folosit de medicul tau de familie pentru a-ti masura tensiunea arteriala, pozitionat pe bratul tau. Singura diferenta este ca garoul nu prezinta un sistem de umflare, ci unul de strangere.

Ai nevoie de truse medicale auto de calitate superioara?

Daca ai nevoie de truse de calitate superioara sau ai nevoie de mai multe produse de acest tip, pentru echipa pe care o administrezi, te poti baza pe oferta Vesta. Totodata, aceasta iti poate pune la dispozitie si kituri de inlocuire a componentelor dintr-o trusa medicala, in cazul in care acestea expira sau prezinta daune.

Vesta este alaturi de tine si de toate echipele de experti care se pot confrunta cu situatii mai neplacute la locul de munca. Astfel, poti achizitiona din magazinul acestora trusa sanitare certificate, kituri de inlocuire, truse ADR, truse sanitare detasabile si multe altele.