5 avantaje ale aparatului de aer condiționat pentru casă

5 avantaje ale aparatului de aer condiționat pentru casă

Locuința trebuie să fie un mediu confortabil, în care să te relaxezi și refaci. Unul dintre factorii care afectează cel mai mult confortul în locuință este căldura. Verile tot mai caniculare din ultimii ani și lipsa umbrei și a spațiilor verzi în mediul urban a făcut ca multe locuințe să se transforme în adevărate cuptoare din iunie până în septembrie. În consecință, cererea de aparate de aer condiționat a crescut. Însă nu doar pentru răcoare merită să-ți montezi un astfel de sistem de climatizare. Sunt mai multe avantaje de care poți profita.

  1. Calitate a aerului superioară

Calitatea aerului pe care îl respiri este foarte importantă pentru sănătatea ta. Dacă suferi de alergii sau afecțiuni respiratorii, este cu atât mai important să eviți aerul încărcat cu particule nocive. Sistemul de filtrare al unui aparat de aer condiționat Daikin 7000 BTU îndepărtează poluanții și alergenii înainte de a pompa aerul în locuință. Cantitatea de polen, de exemplu, este foarte mare vara, astfel că nu este practic să deschizi geamurile. Montarea unui aparat de aer condiționat cu filtru oprește pătrunderea polenului în locuință și îndepărtează simptomele.

  1. Control al umidității

Umiditatea ridicată afectează atât locuința, cât și sănătatea locatarilor. Umiditatea produce mucegai și igresie și poate duce la umflarea mobilei, a parchetului și la putrezirea textilelor. Problemele de sănătate provocate de umiditate sunt serioase. Astmul, alergia, iritațiile pielii nu sunt de ignorat. Cel mai eficient mod de a menține umiditatea la valori optime este să folosești un aparat care elimină surplusul de apă din aer.

Chiar dacă există aparate dezumificatoare, acestea sunt practice deseori doar în sezonul rece, pentru că în multe locuințe umiditatea excesivă este o problemă doar când este frig. În schimb, un aparat de aer condiționat este util tot anul. Vara te scapă de căldură, iar iarna de umiditate.

  1. Reducerea poluării fonice

Aparatele de aer condiționat nu pot să filtreze sunetele din aer, cel puțin în acest moment. Însă te ajută să păstrezi geamurile închise când afară este zgomot. Sigur că deschiderea ferestrei este plăcută când poți să auzi păsări cântând sau când aerul este curat. Însă dacă lângă clădirea în care stai este trafic, se construiește, se vorbește tare sau este zgomot de la diferite surse, atunci mai bine să ții geamurile închise.

Poluarea fonică obosește, scade productivitatea și chiar te poate îmbolnăvi. Dacă închizi fereastra și pornești aparatul de aer condiționat, te poți concentra pe ce faci sau relaxa fără să fii deranjat.

  1. Încălzire suplimentară

Aparatele de aer condiționat nu doar filtrează, dezumifică și răcoresc, ci pot să și încălzească. În fond, sunt pompe de căldură, doar că iarna inversezi circuitul aerului. În spațiile în care sursa principală de căldură nu face față, fie din cauza amplasării, orientării spre nord sau suprafeței mari, aparatul de aer condiționat îți oferă plusul de căldură de care ai nevoie.

  1. Răcire rapidă și accesibilitate

Aparatele de aer condiționat moderne sunt eficiente și performante. Răcirea aerului are loc rapid, astfel că nu trebuie să aștepți mult răcoarea atât de dorită. În plus, unele modele pot fi controlate prin aplicații mobile. Poți astfel să pornești aparatul înainte de a pleca de la serviciu sau îl poți opri când copiii pleacă la școală.

Este important să alegi un aparat de aer condiționat cu o capacitate potrivită pentru spațiul tău. Ia în calcul volumul încăperii, dar și diverși factori care influențează temperatura acesteia: amplasarea, numărul de pereți exteriori, izolarea termică, numărul de persoane din locuință, apropierea de surse de căldură, ș.a.

Aparatul de aer condiționat face diferența între o locuință confortabilă și una în care simți că te topești. Cele 5 avantaje prezentate mai sus sunt și motive bune pentru achiziționarea unuia.