5 lucruri de care sa tii cont cand cauti garsoniere de vanzare in Bucuresti

5 lucruri de care sa tii cont cand cauti garsoniere de vanzare in Bucuresti

Pentru o persoana singura sau un cuplu care nu are in perspectiva nasterea de copii, schimbarea locuintei poate fi o solutie pentru a economisi la plata utilitatilor. Viata intr-un apartament sau intr-o casa, proprietate personala sau inchiriata poate presupune un cost ridicat al facturilor, mai ales pe timp de iarna, de aceea orientarea catre o garsoniera poate fi o solutie inspirata.

Garsoniere de vanzare in Bucuresti se pot gasi in orice zona a Capitalei, amplasarea fiind adesea strans legata de pret. Pe langa zona si pret, este recomandabil ca viitorul cumparator sa ia in calcul cateva aspecte esentiale legate de noul spatiu in care va locui. Iata 5 lucruri de care ar trebui sa tina cont la achizitia unei garsoniere.

1. Spatiul pe verticala intr-o garsoniera

Intr-o garsoniera, spatiul de care dispune locatarul pe orizontala este limitat, de aceea tavanele inalte permit folosirea peretilor pentru spatii de depozitare. Se pot monta dulapuri, corpuri suspendate, cuiere pentru agatarea lucrurilor, un suport TV si rafturi pentru carti. O camera inalta pare mai luminoasa si il scapa pe proprietar de aglomerarea in plan orizontal.

2. Spatiul mare pentru depozitare

Mutatul intr-un spatiu mai prietenos cu bugetul nu inseamna ca persoana va trebui sa isi arunce mare parte din lucruri. Este bine sa existe in garsoniera debara, camara, dulapuri mari sau dressing-uri pentru depozitarea lucrurilor. Aranjate ordonat, acestea vor lasa spatiul liber in zonele pe care oamenii le folosesc pentru petrecerea timpului in locuinta.

3. Lumina naturala

Cu cat o camera este mai luminoasa, cu atat este mai mare. De aceea, atunci cand o persoana cauta garsoniere de vanzare in Bucuresti, va trebui sa se asigure ca ferestrele au expunerea necesara pentru suficienta lumina si ca in fata imobilului de locuinte nu se afla obstacole in calea luminii naturale, precum o cladire vecina foarte inalta. Pe de alta parte, o expunere spre est sau vest va asigura suficienta lumina in cea mai mare parte a zilei, fara sa oblige locatarul sa aprinda becurile foarte devreme.

4. Garsoniera nu trebuie sa necesite lucrari majore de reparatii

Un pret scazut nu este intotdeauna o afacere buna pentru cumparator, mai ales daca garsoniera necesita lucrari de reparatii si interventii majore pentru a o face locuibila. Daca e la ultimul etaj al unui bloc, trebuie verificat acoperisul. De asemenea, prezenta mucegaiului sau a mirosurilor neplacute nu este un indiciu bun. Chiar daca pretul este putin mai ridicat, este mai bine sa se opteze pentru spatii recent renovate, fara probleme la utilitati, pereti sau acoperis.

5. Spatiul locuibil

Indiferent de compromisul pe care il face o persoana cumparand o garsoniera, nu trebuie sa uite ca aceea va fi locuinta sa pentru multa vreme si sa se asigure ca are suficient spatiu pentru desfasurarea activitatilor de zi cu zi. Spatiul in care locuieste o persoana trebuie sa fie destul de larg incat sa nu o faca sa se simta ca intr-o cutie si sa ii declanseze repulsie si claustrofobie.

Sunt multe aspecte de luat in considerare la cumpararea unei garsoniere, insa cel mai important dintre acestea este spatiul de locuit, in care persoana sa isi aseze mobilierul, aparatele electrocasnice si sa aiba suficient loc si pentru desfasurarea activitatilor curente si sa se simta acasa.