Ai nevoie de implanturi dentare? Afla daca esti apt pentru acest tratament!

Ai nevoie de implanturi dentare? Afla daca esti apt pentru acest tratament!

Nu este deloc placut sa ai goluri in dantura. Pe langa faptul ca sunt inestetice, ele iti provoaca disconfort, iti ingreuneaza procesul de masticatie si pot provoca in timp si alte probleme de sanatate.

Vestea buna este ca iti poti reface dantura cu ajutorul tratamentului cu implanturi dentare. Acesta va umple golurile dentare, iti va oferi posibilitatea sa consumi din nou toate alimentele pe care le doresti si iti va imbunatati estetica faciala.

Ce este, de fapt, implantul?

Implantul dentar este surubul din titan care se insereaza in osul dentar si care inlocuieste radacina naturala a dintelui pierdut sau extras. Trebuie sa stii ca inserarea lui nu este deloc dureroasa, ea fiind facuta sub efectul anesteziei. Dupa finalizarea acestei proceduri, va trebui sa astepti cateva luni pentru ca implantul sa se integreze in os. Apoi, medicul va atasa un bont protetic si o coroana dentara – elementul care va arata si se va simti la fel ca un dinte natural.

Ce conditii trebuie sa indeplinesti pentru a beneficia de acest tratament?

Iata cum iti dai seama daca esti apt pentru tratamentul cu implanturi dentare:

  • ai o stare generala de sanatate buna – nu ai fost diagnosticat cu boli cronice (ex. diabet, boli de coagulare a sangelui etc.);
  • ai grija de dintii tai;
  • ai un volum osos suficient incat sa poata sustine implanturile.

Daca a trecut mult timp de la extractiile dentare, este posibil sa nu indeplinesti ultima conditie, deoarece osul dentar incepe sa se resoarba atunci cand apare un gol in dantura, dar, la o clinica stomatologica cu experienta, asa cum este www.dentalexcellence.ro, aceasta problema poate fi rezolvata prin interventia de aditie osoasa. Ea va suplini lipsa de os prin inserarea unor grefe osoase, care sa sustina implanturile dentare.

Un alt impediment in calea succesului acestui tratament poate fi reprezentat de fumat. Asa cum sigur stii deja, tigarile contin substante toxice, motiv pentru care medicul stomatolog te poate sfatui sa renunti la fumat pana la finalizarea tratamentului. Daca acest lucru ti se pare imposibil, atunci trebuie macar sa incerci sa reduci numarul de tigari consumate zilnic.

Sfaturi pentru ingrijirea implanturilor

  1. Efectueaza de 2 ori pe zi un periaj corect. Daca ai decis sa apelezi la implanturi dentare pentru a-ti reface dantura, trebuie sa stii ca ele pot rezista chiar si toata viata, atunci cand sunt ingrijite corespunzator. De aceea, trebuie sa acorzi o atentie sporita periajului dentar. Acesta trebuie efectuat cu atentie, de cel putin doua ori pe zi, astfel incat sa elimini resturile alimentare care se acumuleaza in cavitatea bucala.
  2. Foloseste si metode complementare de ingrijire a danturii. Pentru ca periuta de dinti nu poate patrunde in toate colturile danturii, trebuie sa te asiguri ca elimini resturile alimentare si din locurile mai greu accesibile. Ca sa faci acest lucru, poti folosi ata dentara, periuta interdentara, apa de gura si dusul bucal.
  3. Incearca sa eviti alimentele dure si obiceiurile daunatoare pentru dinti. Alimentele tari pot afecta stabilitatea implanturilor, motiv pentru care este recomandat sa le eviti sau macar sa folosesti un ciocanel atunci cand vrei sa spargi coaja alunelor, a fisticului sau a nucilor. De asemenea, este esential sa nu iti folosesti dintii pentru a desface ambalaje sau pentru a deschide sticle.

Si, nu in ultimul rand, efectueaza vizite periodice la o clinica stomatologica. In acest mod, vei putea preveni sau depista din timp orice problema dentara si te vei asigura ca implanturile dentare se afla in cea mai buna stare!