Alegerea jucăriilor sigure pentru copiii tăi

Alegerea jucăriilor sigure pentru copiii tăi

De fiecare dată când aud că mai există o rechemare a jucăriilor, mă gândesc la mine – trebuie să glumești! Cum ajung aceste jucării periculoase chiar la rafturi și la îndemâna copiilor noștri curioși? Au realizat producătorii că sunt potențial dăunători? Există măsuri de control al calității pentru a se asigura că acest lucru nu se întâmplă?

 

Eu personal cunosc o doamnă dulce care este mama a trei fetițe. Când am fost în vizită cu ea într-o zi, am observat poze cu un băiețel pe pereți și am întrebat cine este. Mi-a spus că fiul ei murise la vârsta de trei ani când o jucărie i s-a blocat în gât. Tatăl său încercase cu disperare să scoată jucăria depusă, dar încercările sale au fost infructuoase, iar copilul a cedat. Eram îngrozit și îmi pot imagina cât de mult au suferit amândoi din această tristă experiență.

 

Este dificil să ne urmărim copiii în fiecare minut, dar putem face toate încercările de a îndepărta orice jucărie care ar putea face rău din cele cu care se joacă în fiecare zi. Copiii dvs. pot primi, de asemenea, jucării ca cadouri de la membrii familiei și prietenii bine intenționați pentru zile de naștere și sărbători. Cum poți fi sigur că jucăriile pe care le ai acasă sunt sigure pentru copiii tăi?

O altă sugestie este să acordați atenție recomandărilor de vârstă privind jucăriile. Sunt puse pe pachete pentru un motiv. S-ar putea să credeți că copilul dvs. este suficient de mare pentru a se juca cu o jucărie care este făcută pentru un copil mai mare, dar jucăriile cu piese mici sau detașabile pot provoca leziuni sau asfixiere. Unora dintre copiii mai mari le place, de asemenea, să-și pună lucrurile în nas, urechi și gură, așa că ești cel mai bun judecător care să știe ce este potrivit pentru ei.

Dacă o jucărie este spartă, cel mai bine este să o aruncați imediat. Fiți conștienți de ceea ce este în cutia dvs. de jucărie. Dacă sunt prezente bucăți mici sau rupte de jucării, curățați-le.

Dacă copilul dvs. primește o jucărie cadou sau ați cumpărat una pe care și-o dorea, ar trebui să încercați din greu să o rupeți (nu o faceți însă în fața copilului). Dacă puteți arunca ochii animalelor de pluș și acestea sunt libere, ar putea să se desprindă și să se lase în gâtul copilului. Încercați să vă gândiți la modalități prin care copilul dumneavoastră o poate folosi și testați pentru a vedea dacă jucăria se va destrăma. De asemenea, puteți testa toate cadourile de jucărie, deoarece acestea nu au fost oferite cu intenția de a face rău copilului. Este mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.

Dacă cumpărați jucării second hand sau de vânzare în garaj, testați-le pentru a vedea dacă sunt sigure pentru copilul dumneavoastră. Părinților le revine în cele din urmă să verifice jucăriile cu care se joacă copiii lor pentru a le asigura siguranța.

Învățându-le copiilor modul corect de a se juca cu jucăriile lor, îi va educa, de asemenea, astfel încât să se poată juca în siguranță. Nu este suficient doar să le spui să nu îndrepte un pistol de jucărie spre un alt copil. De asemenea, este important să vă gândiți la alte moduri în care jucăria le poate fi dăunătoare.

Este posibil ca mulți părinți să aibă aceste jucării în casele lor, dar să nu fie conștienți de amintirile jucăriei. Părinții cumpără jucării care ar trebui să încurajeze dezvoltarea și creșterea pozitivă a copiilor lor, fie fizic, fie mental. Cel mai bine este să studiați în prealabil siguranța jucăriilor pentru a vă asigura că investiți în jucării care vor fi sigure și pentru copiii dvs.