Artiști ai muzicii rock pe care trebuie să îi ai în colecția de viniluri

Artiști ai muzicii rock pe care trebuie să îi ai în colecția de viniluri

Unul dintre cele mai ascultate genuri, muzica rock a oferit lumii unii dintre cei mai apreciați artiști, simboluri ai unor întregi generații. Discurile de vinil ale unor trupe precum AC/DC, Pink Floyd, The Scorpions sau Metallica sunt încă la mare căutare printre pasionații muzicii rock.

În vremurile în care cele mai mari nume ale rock-ului se lansau, muzica lor era ascultată fie pe discuri de vinil, fie live, la concerte. Odată cu apariția CD-urilor, vinilurile au început să-și piardă din popularitate, însă acestea au revenit în atenția iubitorilor de muzică, astfel că, tot mai mulți dintre aceștia vor să își creeze propria lor colecție de discuri de vinil.

Dacă ești colecționar de viniluri, îți prezentăm cele mai apreciate trupe rock, care nu trebuie să-ți lipsească din colecție.

 

  1. Pink Floyd

Una dintre cele mai îndrăgite formații rock, care s-a făcut remarcată prin compozițiile revoluționare în stilul rock progresiv și psihedelic, Pink Floyd trebuie să se regăsească în colecția ta de viniluri. Înființată în anul 1965, trupa a înregistrat la început un succes minor, însă după înlocuirea chitaristului Syd Barett cu David Gilmour, în anul 1968, trupa a început să aibă un succes fulminant. Printre cele mai cunoscute albume ale formației se numără: The Dark Side of The Moon, Wish You Were Here, The Wall etc. Cu milioane de discuri vândute în întreaga lume, vinilurile trupei Pink Floyd îți vor completa colecția și îți vor oferi momente de neuitat de fiecare dată când le vei asculta.

 

  1. Elvis Presley

Personalitate emblematică pentru muzica rock’n’roll, Elvis Presley a fost supranumit și The King, acesta având o vastă carieră muzicală. Melodiile și discurile de vinil ale artistului Elvis Presley sunt încă de neegalat și sunt ascultate în continuare de către un număr mare de fani. Cariera muzicală a artistului a debutat în anul 1955 când a semnat contractul cu casa de discuri Sun Studio. Acesta a primit sute de discuri de aur și de platină pentru vânzările albumelor sale. De asemenea, i-au fost decernate diferite premii pentru întreaga carieră muzicală.

 

  1. Led Zeppelin

Una dintre cele mai cunoscute trupe ale genului rock, Led Zeppelin s-a remarcat încă din anul înființării, 1968, prin inovația pe care a adus-o atât muzicii cât și stilului rock. Trupa este pioniera genurilor hard rock și heavy metal, iar membrii acesteia au introdus în melodiile lor și elemente de blues, jazz, soul sau funk. În 1980, după moartea unui membru al formației, John Bonham, trupa și-a încheiat activitatea muzicală, însă melodiile lor continuă să fie ascultate și iubite în întreaga lume. Led Zeppelin a vândut peste 300 de milioane de albume la nivel global, iar succesul lor nu va apune niciodată.

 

  1. Metallica

Fondată în anul 1981, trupa și-a făcut rapid un nume în genul Trash prin show-urile lor incendiare. Primul lor album, Kill’em All nu a avut un mare succes, însă trupa a reușit să își atragă de partea lor un grup de fani fideli. După ce formația a semnat un contract cu cea mai importantă casă de discuri de atunci, Elektra Record, grupul a înregistrat albumul Master of Puppets, care a ajuns să fie considerat cel mai bun album Heavy Metal al tuturor timpurilor. Chiar dacă membrii trupei s-au schimbat de-a lungul timpului, formația nu și-a pierdut strălucirea și continuă să încânte publicul cu mesajele transmise în piesele lor.

 

  1. Queen

Fondată în anul 1970, din formula originală a trupei au făcut parte Freddie Mercury, Brian May și Roger Tyler, iar ulterior, John Deacon. Formația Queen a reușit să câștige repede atenția publicului. Deși, inițial, trupa a fost extrem de criticată, în special în Statele Unite ale Americii, ulterior s-a bucurat de popularitate și apreciere. Membrii trupei Queen au adus elemente noi în diverse subgenuri și sunt considerați pionierii unor subcurente ale genului rock, precum: arena rock, glam rock, art rock etc. În continuare, creațiile trupei Queen continuă să influențeze și să inspire și alți muzicieni și se bucură de un număr mare de fani.

Sursa poza: pexels.com

 

Cele mai mari trupe ale genului rock au adus muzicii contribuții mărețe, astfel că acestea nu trebuie să lipsească din colecția ta de viniluri. Cele mai multe creații muzicale se remarcă prin versuri profunde și sunt compoziții unice, motiv pentru care se pot dovedi perfecte atunci când vrei să te relaxezi.