Versatile si rapid de construit, casele modulare devin din ce in ce mai populare in Romania. Arata unitar si confera casei un aer modern, dar echilibrat. De ce sa optezi pentru acest tip de locuinta? Care sunt avantajele si dezavantajele unei case modulare?
Ce avantaje ai daca optezi pentru o casa modulara
Din ce in ce mai multi romani aleg acest tip de constructie pentru ca vine cu numeroase avantaje. Inca de cand incepi sa cauti case modulare de vanzare, observi ca pretul este cu cel putin 20% mai mic decat al unei locuinte traditionale. Aceste case modulare sunt realizate din elemente prefabricate ce sunt apoi transportate si asamblate la locul unde se ridica locuinta.
Spre deosebire de casa mobila sau realizata din containere, casa modulara se ridica pe o fundatie permanenta. Pentru ca prefabricatele pot avea hidroizolatia si termoizolatia integrata, casa astfel construita are o buna eficienta energetica. In plus, constructia este extrem de rapida si casa este locuibila in doar cateva saptamani.
Este adevarat ca toate aceste case modulare necesita un proiect tehnic si licenta de constructie. Dar toate constructiile necesita aceste documente pentru a fi in legalitate.
Pentru ca intreg procesul este industrializat, constructia se ridica in cel mai scurt timp posibil. Cea mai mare parte a lucrarilor are loc in interiorul unei fabrici, asadar in conditii optime de temperatura, umiditate si iluminare – ceea ce grabeste intregul proces si nu supune materialele la fenomenele meteorologice.
In cazul acestor case modulare, munca este minima. Doar fundatia trebuie realizata corespunzator, prin turnarea unei placi de beton solide sau cu grinzi continue. Acest lucru este necesar pentru sprijinirea totala si uniforma a modulelor.
Pentru ca retelele si conexiunile de electricitate, apa, salubritate si incalzire sunt realizate la sol, eventualele reparatii se fac cu usurinta.
Care sunt dezavantajele unei case modulare?
Tipul acesta de locuinta vine cu cateva dezavantaje. Pentru a obtine o eficienta mai mare, la constructia acestor case modulare se desfasoara un proces industrializat si standardizat ce rezulta in modele prestabilite. Asadar, locuintele vor avea o forma mai putin flexibila decat o casa conventionala.
Un alt dezavantaj il reprezinta transportul modulelor. Locuinta va fi transportata, pe bucati, cu ajutorul macaralelor, de la fabrica pana la locul in care vrei sa iti ridici casa modulara. In alte cuvinte, infrastructura trebuie sa permita accesul macaralelor, iar terenul sa fie propice atat ridicarii constructiei, cat si transportului cu macaralele.
In general, costul unei case modulare este cu 20% mai mic decat al unei case traditionale. Dar daca vrei sa aduci multe modificari modulelor, pentru a obtine o casa cu un design mai neconventional, acest lucru va ridica pretul locuintei.
Daca te hotarasti asupra unei case modulare, trebuie sa incepi cu alegerea aspectului casei – de la proiect si forma locuintei pana la compartimentare si finisaje. Apoi, planul urbanistic si studiul de fezabilitate te vor lamuri daca este bine sa ridici constructia pe terenul tau.
In doar cateva saptamani de la stabilirea tuturor detaliilor, te vei putea muta in casa ta modulara si te vei bucura de alegerea facuta.
Afla mai multe detalii pe https://www.quantummodules.ro/