Avantajele oferite de catre ISO 50001

Avantajele oferite de catre ISO 50001

Utilizarea eficienta a energiei electrice este un subiect care in momentul de fata este foarte discutat. Evident, scumpirea energiei electrice reprezinta motivul principal pentru care in fiecare zi auzim sau participam la discutii care au drept subiect utilizarea eficienta a energiei electrice. Populatia Globului se mareste in fiecare zi ceea ce face sa creasca nevoile avute de catre populatie. Pentru ca acestea sa poata fi satisfacute intr-un mod cat mai eficient este necesara consumarea multor resurse, energia electrica numarandu-se printre resursele care trebuie sa fie consumate pentru satisfacerea nevoilor oamenilor.

Mediul de afaceri trebuie sa utilizeze energia electrica intr-un mod cat mai corect

Mediul de afaceri este cel mai mare consumator de energie electrica motiv pentru care acesta trebuie sa faca tot ceea ce este posibil pentru a putea reduce acest consum. Obtinerea unei certificari ISO care se adreseaza acestui domeniu de activitate este unul dintre pasii care trebuie parcursi pentru ca mediul de afaceri sa reduca consumul de energie electrica. Din nefericire pentru mediul inconjurator dar si pentru stabilitatea financiara a multor firme, exista foarte putine firme care detin o certificare ISO 50001. Pentru managerii care activeaza in mediul de afaceri, acest ISO contribuie la dezvoltarea unui proces care are drept scop utilizarea eficienta a energiei electrice. De regula, acesta se obtine prin intermediul oricarei firme care se ocupa cu realizarea certificarilor ISO. Insa, mai exista si firme care nu o oferta foarte variata din punct de vedere al certificatelor ISO asa ca trebuie ca acest detaliu sa fie analizat inainte de a alege firma care va oferi certificarea de care si firma ta are nevoie pentru a putea consuma mai putina energie electrica.

Avantajele oferite de catre detinerea unui astfel de certificat ISO

Diminuarea consumului de energie electrica nu este singurul avantaj oferit de catre obtinerea unei certificari ISO 50001. Alte cateva avantaje care nu pot fi trecute cu vedere sunt urmatoarele:

  • Diminuarea cheltuielilor pe care firma le are cu plata energiei electrice consumata este unul dintre cele mai importante avantaje oferit de catre detinerea unui astfel de certificat ISO. Este cunoscut cat de important este ca, cheltuielile unei firme sa fie mentinute cat mai scazute fara ca acest detaliu sa afecteze buna desfasurare a activitatilor firmei.
  • Protejarea mediului inconjurator. Avand in vedere ca traim intr-o societate in care pe zi ce trece creste nivelul de poluare este necesar ca fiecare dintre noi sa faca tot ceea ce este posibil pentru a putea contribui la reducerea nivelului de poluare. Pentru mediu de afaceri aceasta recomandare este o obligatie legala. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera este modalitatea prin care mediul de afaceri poate indeplini o astfel de obligatie. Aceasta reducere se realizeaza si prin scaderea consumului de energie electrica.
  • Posibilitatea de a putea participa la o parte din licitatiile publice realizate de catre institutiile care activeaza in sistemul bugetar este un alt beneficiu oferit de catre detinerea unui astfel de certificat.
  • Obtinerea unor avantaje fiscale. Exista din ce in ce mai multe situatii in care din dorinta de a impulsiona mediul de afaceri sa contribuie la reducerea poluarii se ofera anumite avantaje fiscale.
  • Posibilitatea de a putea avea parteneriate cu firme extrem de importante este un alt avantaj oferit de catre detinerea unui astfel de certificat ISO.
  • Nu in ultimul rand, modul in care este privita de catre competitori dar si clienti o firma care face tot ceea ce este posibil pentru a putea contribui la reducerea consumului de energie electrica este un detaliu care a inceput sa faca diferenta in modul in care firmele se impun in domeniul de activitate in care acestea activeaza.