Cauți discuri de vinil? Uite câteva locuri de unde le poți cumpăra

Cauți discuri de vinil? Uite câteva locuri de unde le poți cumpăra

Discurile de vinil au cunoscut în ultimii ani o creștere accelerată a vânzărilor, astfel că tot mai mulți pasionați de muzica de calitate și-au îndreptat atenția spre acest format de înregistrare a muzicii. Cererea tot mai crescută pentru viniluri a dus, inevitabil, și la apariția a tot mai multe locuri din care persoanele interesate pot să-și cumpere discurile artiștilor preferați.

Dacă și tu te numeri printre pasionații de muzică înregistrată pe discuri de vinil, îți prezentăm câteva locuri de unde îți poți cumpăra albumele celor mai în vogă artiști de-a lungul timpului, disponibile pe cel mai longeviv format de redare a muzicii, discul de vinil:

 

  1. Anticariatele din București și din țară

Pe măsură ce popularitatea discurilor de vinil a crescut, tot mai mulți melomani au decis să renunțe, fie la întregile lor colecții, fie doar la o parte dintre discuri, pentru a-și elibera spațiul, astfel că mulți dintre aceștia au ales să le vândă anticariatelor. Drept urmare, dacă ești în căutarea unor viniluri second-hand, în anticariatele din București găsești o ofertă foarte bogată. Cu prețuri începând chiar și de la 5 lei pentru un disc, anticariatul Târgul Cărții îți oferă viniluri din genuri variate în magazinele sale din București. Oricând vrei să-ți întregești colecția cu noi discuri, nu ezita să vizitezi și anticariatele tale preferate, unde poți descoperi comori muzicale.

 

  1. Anticariate sau magazine de specialitate online

Răspândirea accesului la internet a facilitat inclusiv cumpărăturile online, astfel că acum poți achiziționa vinilurile dorite direct din confortul casei tale. Pe site-ul anticariatului online TargulCartii.ro găsești discuri de vinil din cele mai apreciate genuri muzicale, cum ar fi: muzică electronică, rock, folk, latino, pop și chiar discuri de vinil cu piese de teatru celebre ori povești pentru copii. Indiferent de colțul țării în care locuiești, acum ai posibilitate să te bucuri de melodiile tale preferate înregistrate pe discuri de vinil cu doar o simplă comandă plasată online. Dacă locuiești în București, poți plasa comanda cu ridicare dintr-un magazin Târgul Cărții, fără să achiți taxele de curierat. În acest fel, vei putea să descoperi și noutățile de la raft, atât în secțiunea de viniluri, cât și în secțiune de cărți. O vizită în anticariat te poate ajuta, de asemenea, să alegi daruri inspirate pentru persoanele speciale din viața ta.

 

  1. Târguri de vechituri

La târgurile de vechituri organizate periodic, în spații special amenajate, poți găsi și discuri de vinil. De obicei, în funcție și de cerințele organizatorului, este necesară achitarea unei taxe de intrare, pentru vizitarea targului respectiv. De asemenea, este recomandat să te informezi dinainte cu privire la perioada în care vor avea loc târgurile de vechituri, pentru a nu rata aceste evenimente. Discurile comercializate la târgurile de vechituri sunt în cantitate limitată, astfel că oferta nu este foarte bogată.

 

  1. Târguri dedicate discurilor de vinil

În marile orașe ale țării, se organizează anual și târguri de viniluri, unde ai posibilitatea să achiziționezi atât discuri noi cât și discuri second-hand de la diferiți comercianți. Întrucât sunt evenimente dedicate unui public de nișă, promovarea nu va fi la fel de răspândită, ca atare va trebuie să te informezi din timp, pentru a putea participa la astfel de târguri.

 

  1. Anunțuri postate pe site-uri de profil

Site-urile de anunțuri prezente în România pun la vânzare și discuri de vinil, așa că poți verifica și acolo disponibilitatea unor discuri. Întrucât discurile de vinil sunt vândute de persoane fizice, pentru a evita înșelătoriile, citește informațiile oficiale despre politica privind siguranța cumpărăturilor online prezentată de către administratorul fiecărui site.

Atunci când ești în căutarea unor noi discuri de vinil pe care să le adaugi colecției tale, verifică întotdeauna starea produsului, a copertei și, dacă ai posibilitatea, testează vinilul înainte de a-l cumpăra. Suprafața discului de vinil nu trebuie să prezinte zgârieturi profunde, iar coperta să fie într-o stare suficient de bună, încât să ofere protecție discului.

Experiența de a asculta muzică pe discuri de vinil este unică datorită sunetului cald, autentic  redat cu ajutorul unui pick-up, de aceea vinilul este în prezent cel mai apreciat produs retro.