Ce efect au tablourile in decorarea unei camere?

Ce efect au tablourile in decorarea unei camere?

Toata lumea cunoaste cate ceva despre   utilizarea  tablourilor in decorare si totul pare simplu – puneti tabloul preferat pe perete si gata. Cu toate acestea, in functie de combinatia pe care o utilizati, se poate obtine un efect plin de stil sau nu.

In articolul de astazi vrem sa va ajutam cu cateva sfaturi simple, astfel incat tablourile canvas  sa devina un aliat si nu un dusman. Cand vine vorba de decorarea cu tablouri, exista optiuni infinite de imagini pe care le puteti folosi, asa cum puteti vedea si pe Tablofy. O optiune buna este, de exemplu, combinarea ramelor de tablou rotunde  cu rame patrate si dreptunghiulare. Aceasta variabilitate a formelor va atinge un stil diferentiat si particular. De asemenea, puteti pune o forma in interiorul alteia.

Echilibru

Cheia decorului cu tablouri este cautarea unui echilibru, adica o anumita simetrie care iti defineste stilul si da un aspect unitar zonei. Unul dintre secretele care va pot ajuta atunci cand vreti sa decorati este sa lasati aceeasi distanta intre tablouri.

In functie de dimensiunea spatiului disponibil, puteti lasa o anumita distanta intre tablouri. In acest fel, daca spatiul de pe peretele  este mic, tablourile ar trebui sa fie aproape una de cealalta, iar daca, dimpotriva, aveti un spatiu mare pentru tablouri, asa cum se intampla de obicei in camera de zi, aveti posibilitatea de a le spatia diferit.

Cel mai bun lucru despre decorarea cu tablouri este, fara indoiala, pretul, deoarece daca bugetul este foarte strans, puteti utiliza variante mai ieftine. De exemplu, puteti decora cu tablouri canvas de diferite culori, obtinand un efect plin de viata si colorat. Pe de alta parte, daca preferati stilul clasic, puteti utiliza rame vechi fara ca tabloul sa aiba  un stil retro. Pe scurt, exista o mare varietate de stiluri si succesul este in a sti cum sa le combinati.

Cum sa aleg un tablou pentru peretele meu?

In decorarea interioara, tablourile sunt unul dintre cele mai importante elemente. Si s-ar putea sa va intrebati de ce. Ei bine, picturile pot aduce in interiorul casei peisajele sau portretele care ne inspira cel mai mult. Uneori pot trece neobservate, dar daca le evidentiem pot fi primul lucru pe care il vedem atunci cand intram intr-o camera.

Amplasarea in spatiu

Un factor esential atunci cand alegeti tablouri pentru casa  este sa tineti cont de locul in care urmeaza sa le asezati.

Nu trebuie sa ne gandim doar la spatiu. Mobilierul, peretii si lumina sunt elemente foarte importante de luat in considerare. In acest fel, puteti combina diferite optiuni si o puteti alege pe cea care se potriveste cel mai bine spatiului.

In multe ocazii, tablourile ajuta la imbunatatirea anumitor locuri din camera care ne plac si pe care dorim sa le evidentiem. De asemenea, ele ajuta la ascunderea zonelor care nu ne plac si nu vrem sa le scoatem in evidenta.

Este clar ca primul lucru pe care trebuie sa-l punem la indoiala inainte de a pune un tablou este efectul pe care il cautam. Un tablou asezat corect, va atrage priviri de fiecare data cand cineva intra in acea camera.