Ce este si cum se face dezinsectia

Ce este si cum se face dezinsectia

Ai semnat un contract de servicii DDD cu specialistii de la Anti Insect si vrei sa stii totul despre operatiunile efectuate de noi. Cand observi prezenta mustelor sau tantarilor in casa, stii ca aceste insecte sunt purtatori mecanici de multi patogeni care iti pot afecta sanatatea. Afla acum totul despre dezinsectie si cum te pot ajuta expertii de la Anti Insect daca ai semnat un contract.

Ce este, mai exact, dezinsectia

Dezinsectia este definita ca actiunea de prevenire si combatere a insectelor vectoare de germeni daunatori sau patogeni. Manevrele de dezinsectie se efectueaza pentru a opri la timp dezvoltarea sau transmiterea unor boli.

Specialistii de la Anti Insect recomanda realizarea dezinsectiei pe tot parcursul anului, pentru a preveni dezvoltarea insectelor in proximitatea cladirilor in care locuim sau lucram. Mai exact, dezinsectia pentru taratoare (purici, gandaci de bucatarie, plosnite) se efectueaza pe tot parcursul anului, in timp ce tratamentele pentru prevenirea si combaterea insectelor zburatoare (tantari, muste) au loc intre lunile martie si noiembrie.

Toate companiile care presteaza servicii DDD realizeaza doua tipuri de dezinsectie:

  1. Dezinsectia preventiva – numita si profilactica, acest tip de combatere a insectelor foloseste tratamente speciale care previn inmultirea daunatorilor si opresc raspandirea lor. Solutiile chimice folosite creaza conditii nefavorabile dezvoltarii insectelor si se aplica preventiv, de cate ori este nevoie, insa nu la intervale mai lungi de 3 luni de zile.

In dezinsectia profilactica, un rol important il joaca salubrizarea spatiului, indepartarea resturilor alimentare, igiena personala si igienizarea suprafetelor si podelelor. Trebuie sa impiedici accesul insectelor in casa/birou/zona de prelucrare si servire a mesei, iar zidurile trebuie verificate daca exista brese pe unde ar putea patrunde insectele.

  1. Dezinsectia curativa – sau terapeutica, este tipul de dezinsectie stipulat in contractul cu Anti Insect si este necesar cand insectele si-au facut deja aparitia in interiorul cladirii. Scopul este distrugerea rapida a daunatorilor. In acest sens, au loc tratamente la intervale de 10-14 zile, iar dupa ce specialistii de la Anti Insect constata ca nu mai sunt gandaci prezenti, are loc dezinsectia preventiva.

Pentru dezinsectia terapeutica se folosesc capcane, distrugerea prin caldura uscata/umeda, instalarea de capcane si benzi cu lipici si insecticide toxice sau biodegradabile.

Cum se face dezinsectia pentru rezultate eficiente

La Anti Insect, specialistii au observat ca rezultatele sunt eficiente atunci cand dezinsectia este efectuata fie prin pulverizare cu solutie lichida, fie prin aplicarea unor substante insecticide sub forma de gel. Efecte optime sunt obtinute cand substantele se aplica in stare pulverizata, cu echipament care genereaza aerosoli sau chiar cu pompe tip vermorel. Daca spatiul nu permite pulverizarea substantelor, se pun picaturi de insecticid sub forma de gel acolo unde se observa insectele – pe unde au intrat in casa sau in zonele de trecere.

Cat despre frecventa la care trebuie efectuata dezinsectia, la Anti Insect specialistii recomanda tratamente de prevenire si combatere a insectelor de cel putin 3 ori pe an. Pe domeniul privat sau public, rezultate eficiente se obtin daca dezinsectia incepe inca din primavara.

Ai observat prezenta insectelor in cladire inca din luna martie? Solicita ajutorul expertilor de la Anti Insect si vom veni cu cele mai bune servicii de dezinsectie, deratizare si dezinfectie potrivite nevoilor tale!