Ce laptop este bun pentru programare?

Ce laptop este bun pentru programare?

Exista o multime de marci si modele de laptopuri pe piata, de la modele office si laptopuri de gaming la ultrabook-uri subtiri si usoare si MacBook-uri scumpe pana la modelele de Chromebook la preturi rezonabile. In timp ce unele modele sunt comercializate in mod explicit pentru anumite industrii si utilizari, cum ar fi afaceri, reclame, studenti si jocuri, va fi greu sa gasiti un laptop special creat pentru programatori.

Deci, daca sunteti in cautarea unui dispozitiv nou pentru a va finaliza codarea, aruncati o privire la caracteristicile esentiale pe care programatorii le doresc de la laptopul second hand si verificati oferta Dab IT pentru a gasi latpopul potrivit.

Afisaj

Afisajul laptopului este un lucru major pe care un programator ar trebui sa il ia in considerare. Asta pentru ca la asta te vei uita in aproape 99% din timp cand lucrezi. Deci, nu va multumiti doar cu orice afisaj. Iata cateva lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un dispozitiv.

Daca portabilitatea nu este o problema pentru dvs., incercati sa obtineti cel mai mare monitor posibil. Asta pentru ca ecranele mai mici inseamna ca aveti mai putin spatiu pentru a lucra. De asemenea, inseamna ca textul, pictogramele si alte elemente ale interfetei cu utilizatorul vor fi mai mici, ceea ce duce la mai multa oboseala a ochilor.

Procesor

Ca in orice aplicatie, este intotdeauna mai bine sa ai un procesor performant. Cu toate acestea, recunoastem ca nu toata lumea are un buget nelimitat. Deci, atunci cand alegeti un procesor, ar trebui sa cantariti cateva optiuni.

Folositi mai multe aplicatii simultan, cu mai multe instante ale fiecarei aplicatii? Lucrezi cu tone de date, petrecand ore intregi compilandu-le? Daca acesta este cazul, ar trebui sa acordati prioritate numarului de nuclee fata de puterea de procesare bruta. Dar daca va concentrati pe un singur software, un procesor cu viteza mare de ceas ar putea merita.

RAM

Indiferent daca cumparati un laptop pentru munca de birou, programare sau jocuri, RAM minima recomandata pentru astazi este de 8 GB. Aceasta suma abia va va ajuta sa treceti, iar daca se incadreaza in bugetul dvs., ar trebui sa obtineti intotdeauna o optiune de 16 GB.

Daca ati optat pentru optiunea de 8 GB, laptopul ar trebui sa poata fi actualizat la 16 GB sau mai mult in viitor, cel putin. Evitati modelele care au memorie RAM lipita pentru ca trebuie sa cumparati un laptop nou pentru a-l face upgrade.

Stocare

Daca doriti ca computerul sa functioneze rapid, ar trebui sa va asigurati ca are un SSD. Acest lucru va permite laptopului dvs. sa fie rapid si sa functioneze rapid, indiferent de sarcina de lucru.

 

In prezent, 256 GB este minimul strict pentru computere, dar este totusi de preferat sa aveti un SSD de 512 GB sau mai mult. Daca trebuie sa va multumiti cu o combinatie de SSD si HDD, ar trebui sa aveti  o unitate SSD de cel putin 256 GB unde va puteti pastra sistemul de operare, aplicatiile si munca curenta.