Ce sa folosesti? Masina personala sau un mijloc de transport electric?

Ce sa folosesti? Masina personala sau un mijloc de transport electric?

Atat un mijloc de transport electric cat si un autoturism personal au avantaje si dezavantaje. Dar daca te intrebi care dintre ele este mai practic, atunci cu siguranta nu este vorba despre masina personala. Mai ales daca ai nevoie de un mijloc prin care sa te poti deplasa in interiorul orasului atunci, de multe ori, masina personala poate sa devina un adevarat calvar: trebuie sa gasesti loc de parcare, ai cheltuieli lunare destul de mari, poti ramane blocat in trafic.

Mijloacele de transport electrice sunt foarte practice si mai ales intr-un oras aglomerat balanta inclina spre utilizarea acestora. Spre deosebire de masina nu are nevoie de intretinere costisitoare si, fiind pliabile majoritatea modelelor de trotinete electrice, pot sa fie depozitate usor atunci cand nu sunt utilizate.

Dar de ce sa alegi una in defavoarea celeilalte si de ce merita sa alegi un mijloc de transport electric, in conditiile in care ambele variante sunt foarte practice?

           Ce este mai practic de utilizat?

foto:smartbalance

Masina personala are cateva avantaje pe care nu ti le poate oferi un mijloc de transport electric. Cu masina personala poti parcurge distante lungi si la o viteza mult mai mare. In plus, nu poti folosi o trotineta electrica, de exemplu, pentru a te deplasa in afara orasului. Iar daca mergi la cumparaturi, atunci nu este recomandat sa folosesti un mijloc de transport electric in timp ce tii plasele voluminoase in mana. Inca un aspect de luat in considerare este acela ca nu peste tot sunt amenajate piste pe care sa circuli in siguranta si, de multe ori trebuie sa te avanti in trafic unde trebuie sa respecti regulile de circulatie.

Recomandarea noastra, este sa te gandesti bine ce sa folosesti, astfel incat sa te bucuri de o experienta placuta.

Daca nu te deplasezi foarte mult prin oras si doar pe distante scurte, atunci este modalitatea ideala de a calatori. Sau, daca te gandesti sa introduci o activitate distractiva in programul tau de weekend, atunci iarasi este alegerea cea mai buna. Avantajul cel mai mare atunci cand folosesti un mijloc de transport electric este acela ca nu ai nevoie de un spatiu mare de depozitare si poti sa il folosesti ori de cate ori ai nevoie.

Totusi, in momentul in care doresti sa cumperi un mijloc de transport electric trebuie sa iei in calcul informatiile legate de caracteristicile tehnice pe care le prezinta. Acestea iti vor oferi detalii despre autonomia bateriei, timpul de incarcare, viteza pe care o poate atinge etc.

      Ce sa aleg pentru a-mi fi bine pe drum?

La final, totul depinde de alegerea ta si de preferintele tale, ambele optiuni au foarte multe avantaje.

Daca iti doresti sa iti cumperi o trotineta electrica sau un hoverboard iti recomandam sa cumperi. Vei avea mai multe optiuni de transport si, in plus, vei putea sa te adaptezi la conditiile de drum in functie de necesitatile tale. Daca ai drumuri lungi de facut atunci mai recomandata este masina dar daca nu faci decat cateva drumuri prin oras in timpul saptamanii atunci este mai bine sa folosesti un mijloc de transport electric.