Cele mai comune insecte care necesita servicii de dezinsectie

Cele mai comune insecte care necesita servicii de dezinsectie

Indiferent daca locuiesti intr-un apartament sau o casa, ai o afacere sau pur si simplu administrezi o cladire, este posibil sa te confrunti la un moment dat cu o invazie de insecte nedorite.

Din fericire, exista servicii profesionale de dezinsectie care pot ajuta la combaterea si eliminarea eficienta a acestor insecte. In acest articol, vom explora cele mai comune insecte care necesita astfel de servicii si vom oferi sfaturi utile despre cum sa le previi si sa le combati.

Furnicile

Furnicile sunt unele dintre cele mai comune insecte pe care oamenii le intalnesc. Aceste insecte sociale pot fi gasite in cautare de hrana in bucatarie, pe holuri si chiar in camerele de zi. Furnicile pot fi foarte persistente si pot forma colonii mari in locuinte. Desi furnicile nu reprezinta o amenintare directa pentru sanatatea noastra, ele pot provoca disconfort si pot contamina alimentele.

Pentru a preveni infestarea cu furnici, este important sa pastram curatenia in bucatarie si sa stocam alimentele in recipiente etanse.

Gandacii

Gandacii sunt unele dintre cele mai dezgustatoare si rezistente insecte pe care le putem gasi in locuintele noastre. Gandacii de bucatarie si gandacii germani sunt cele mai frecvente specii care ne invadeaza spatiul. Acestea se ascund in locuri intunecate si umede, cum ar fi crapaturile in podele sau pereti, si ies la iveala in cautare de hrana pe timpul noptii.

Infestarea cu gandaci poate fi un adevarat cosmar, deoarece acestia pot transmite bacterii si pot contamina alimentele si suprafetele cu excrementele lor. Pentru a preveni invazia gandacilor, este important sa pastram curatenia in bucatarie si sa eliminam orice sursa de hrana sau apa pentru acestia. In cazul unei infestari semnificative, este necesara interventia profesionistilor in dezinsectie.

Paianjenii

Paianjenii sunt creaturi care provoaca teama si disconfort multor oameni. Aceste arahnide se pot gasi in colturile camerelor, in gradini si in locurile intunecate si putin circulate din case. Desi majoritatea speciilor de paianjeni sunt inofensive pentru oameni, exista cateva specii veninoase, precum vaduva neagra sau paianjenul cu picioare lungi, care pot provoca probleme de sanatate grave.

Pentru a preveni aparitia paianjenilor in locuinta, este recomandat sa pastram ordinea si curatenia in camera. In cazul unei infestari semnificative sau in prezenta unor specii veninoase, este important sa apelam la serviciile profesionale de dezinsectie.

21Tantarii

Tantarii sunt insecte care pot ruina momentele placute petrecute in aer liber. Aceste mici insecte pot provoca iritatii si mancarimi si pot transmite boli periculoase, cum ar fi malaria sau virusul Zika. Desi este dificil sa eliminam complet tantarii, exista metode eficiente de control al populatiei acestora.

Pentru a reduce prezenta tantarilor in jurul casei, este important sa eliminam orice sursa de apa stagnanta, cum ar fi bazinele cu apa, vasele de flori sau ghivecele neutilizate. De asemenea, putem utiliza repelenti de tantari si plase de protectie la ferestre si usi pentru a-i tine la distanta.

Infestarile cu insecte pot fi o sursa de disconfort si pot pune in pericol sanatatea. Din fericire, exista solutii eficiente, cum ar fi Compania DDD® Timisoara – Dezinsectie, Dezinfectie, Deratizare . Atunci cand numarul insectelor este prea mare, o astfel de companie le poate elimina cu succes.