Cele mai importante motive pentru a vizita Bucurestiul

Cele mai importante motive pentru a vizita Bucurestiul

Cu trecutul sau interesant, barurile si restaurantele pline de viata, parcuri mari si o multime de muzee, Bucurestiul este una dintre cele mai sigure si mai accesibile destinatii din Europa. Iata mai multe motive pentru a lua in considerare capitala Romaniei atunci cand va planificati viitorul city break.

Este o destinatie speciala

Din cand in cand, calatorilor experimentati le place sa incerce ceva nou. Dispunand de un centru elegant si cosmopolit, cu bulevarde mari, desi inca putin accidentate pe margini, Bucurestiul are ceea ce este necesar pentru a surprinde si a distra calatorul curios. In plus, optiunile de cazare sunt foarte variate, iar noi va recomandam cazare in regim hotelier , in apartamente de lux, complet utilate si pregatite inclusiv pentru familii.

Arhitectura este impresionanta

Pentru cei pasionati de arhitectura, Bucurestiul este plin de comori. De la fermecatoarele manastiri si biserici in stil brancovenesc, pana la vilele maiestuoase construite in perioada interbelica – ca sa nu mai vorbim de blocurile aspre ridicate in timpul regimului comunist, orasul are tot ce ii trebuie pentru a putea sa lase o impresie puternica.

Istoria sa este unica

Istoria Bucurestiului este strans impletita cu cea a Europei. Faceti o plimbare prin bulevardele epocii comuniste si strazile intortocheate construite in perioada interbelica sau faceti o vizita la Muzeul de Istorie pentru un curs rapid din istoria europeana.

Strazile sunt sigure

Bucurestiul este una dintre cele mai sigure capitale din Europa, criminalitatea atingand niveluri mai scazute in fiecare an.

Va puteti bucura de natura

Cu multe zile insorite si de multe ori trafic agitat, Bucurestiul depinde de spatiile sale verzi pentru a continua sa respire. Din fericire, se lauda cu o multime de parcuri si gradini, inclusiv o Gradina Botanica, o padure de 80.000 de hectare si o delta naturala urbana, Parcul Natural Vacaresti.

Este un paradis pentru gurmanzi

Bucurestiul este locul perfect pentru a incerca mancaruri si bauturi traditionale romanesti, precum si pentru a incerca cele mai recente tendinte globale. Pe masura ce localnicii incep sa iasa din ce in ce mai mult si orasul devine incet mai cosmopolit, cafenelele si restaurantele concureaza pentru a-si rafina meniurile, ceea ce duce la o crestere generala a calitatii ofertelor.

Viata de noapte este plina de energie

Romanii adora petrecerile, iar in weekend vor dansa pana la primele ore in barurile si cluburile de noapte ale capitalei. In timp ce cartierele precum Floreasca si zona din jurul parcului Herastrau capata, incetul cu incetul, un public fidel, Centrul Vechi al orasului , centrat in jurul strazii Lipscani este inca epicentrul de neegalat al distractiei.

 

 

Exista festivaluri si targuri pentru toata lumea

In Bucuresti, un oras care doarme rar, intotdeauna se intampla ceva interesant. Festivalurile variaza de la petreceri locale de cartier, cum ar fi cele organizate de comunitatea armeana, pana la targuri de epoca, produse alimentare organice si design. Festivalul George Enescu, un maraton de muzica clasica care dureaza aproape o luna, este unul dintre cele mai prestigioase din Europa.

Muzeele sunt o revelatie

Bucurestiul are peste saizeci de muzee si case memoriale. In timp ce cele mari, gazduite in cele mai impunatoare edificii ale orasului, va vor oferi o idee despre ambitiile culturale, istorice si politice ale tarii, casele memoriale mici, intime, sunt cele care va vor apropia de realitatea si aspiratiile celor mai remarcabili indivizi. care au modelat cultura tarii.