Cele mai mari pericole pentru cauciucurile ATV

Cele mai mari pericole pentru cauciucurile ATV

Indiferent daca folosesti ATV-ul pentru plimbari scurte sau iti place sa te deplasezi pe drumuri lungi, pe traseu ar putea sa apara probleme. Anumite evenimente afecteaza rotile si pot cauza pene, precum si alte neplaceri pe durata calatoriei. De aceea, este necesar sa fii precaut. Iata care sunt cele mai mari pericole pentru un set de cauciucuri ATV si cum le poti preveni!

Obstacolele

Printre cele mai comune obstacole se regasesc gropile, pietrisul si diverse materiale ce pot fi prezente pe sosele. Este important sa incetinesti vehiculul si sa le eviti pe acestea pe cat de mult posibil, deoarece sasiul se poate indoi sau chiar rupe. O alta problema consta in faptul ca sticlele si alte obiecte asemanatoare duc la taierea rotilor.

Pana nu apare intotdeauna imediat, ci poate fi formata in timp. In cazul in care esti pasionat de offroad, sunt sanse mai mari sa se intample acelasi lucru mai rapid. Asigura-te ca dispui intotdeauna de cauciucuri ATV de la generalmotor.ro potrivite pentru traseul pe care te deplasezi, deoarece seturile special concepute pentru noroi sau drumuri de munte sunt mai rezistente decat cele obisnuite. Deplasarea obisnuita trebuie realizata insa doar cu un set care sa aiba dimensiunile standard, fiind recomandat sa consulti manualul cu instructiuni pentru a afla care sunt acestea.

Acvaplanarea

Atunci cand exista conditii de umiditate crescuta, riscul de acvaplanare este intotdeauna prezent. Acest fenomen are loc mai ales in zilele ploioase, dar se poate forma si daca afara este zapada. In urma acvaplanarii, se pierde controlul vehiculului si exista sansa de coliziune. De aceea, trebuie sa fii pregatit intr-o astfel de situatie.

Cand un strat mare de apa se acumuleaza in pneuri, anvelopele nu mai au aderenta corespunzatoare si poate fi dificil sa conduci sau chiar sa franezi. Din fericire, orice ATV are pe suprafata rotilor o zona care combate acelasi eveniment. Cu toate acestea, apar dificultati daca setul pe care-l detii in prezent este tocit. Drept urmare, este important sa te asiguri ca-l inlocuiesti la timp si ca nu exista defectiuni care sa duca la riscul de accidentare.

Cauciucuri ATV umflate necorespunzator

Care este presiunea rotilor? Inainte de a parcurge un drum greu, este necesar ca acest aspect sa fie verificat. De asemenea, ar fi bine sa ai roti de rezerva intotdeauna cu tine. In acest mod, posibilitatea de a aparea o pana este una redusa.

Presiunea depinde de fiecare mod de utilizare. Pe sosea se recomanda ca aceasta sa ajunga pana la 0,9 bar. Pe de alta parte, uzajul sportiv poate fi intre 0,4 si 0,7 bar. Tine cont de faptul ca valvele sunt solicitate si eficacitatea acestora scade cu timpul.

Cauciucurile dezumflate au tractiunea slaba si reduc eficienta combustibilului. Pe de alta parte, nici anvelopele umflate excesiv nu sunt potrivite. Acestea pot fi deteriorate rapid de carosabil, cauzand un rulaj mai greu.

Daca a venit momentul sa inlocuiesti setul actual de cauciucuri ATV, alege unul care sa fie pus in miscare cu usurinta de transmisie si motor. Profilul si patternul crampoanelor joaca un rol important, deoarece acestea trebuie adaptate la mediul intalnit. La un magazin online ca generalmotor.ro poti comanda cauciucuri ATV de diverse marimi si grosimi, la preturi incepand de la 100 de lei sau mai putin.