Cum functioneaza plitele cu inductie

Cum functioneaza plitele cu inductie

In orice bucatarie apare acel moment cand clasicul aragaz parca nu mai este la fel de potrivit si doresti ceva nou si modern. In astfel de momente iti poti indrepta atentia spre electrocasnice moderne dotate cu functii multiple care iti usureaza treaba in bucatarie si au un randament foarte bun. Pe langa asta, plitele moderne au un design special care ajuta la creionarea unei bucatarii futuriste.

Bineinteles ca elementul central dintr-o bucatarie este plita pe care gatesti. Acum poti opta pentru o plita incorporabila pe inductie cu ajutorul careia vei realiza preparate de top simplu si rapid. Acest tip de plita este apreciata de tot mai multi utilizatori pentru precizia cu care incalzeste oalele si designul special gandit pentru o bucatarie moderna.

Cum functioneaza?

Fata de acele plite incorporabile pe gaz, aceasta se foloseste de principiul campului electromagnetic de inalta frecventa. Putem spune ca transferul de caldura se aseamana cu incarcarea wireless de la telefoane. Practic curentul electric trece printr-o bobina din interiorul plitei care incalzeste direct un circuit electric din fundul tigaii sau al oalei cu care este compatibila plita. Astfel vasele sunt incalzite instantaneu fara sa mai pierzi mult timp.

Se reduce riscul arsurilor provocate de flacara deschisa a plitei pe gaz, iar temperatura se poate controla mult mai usor, fapt ce contribuie la o calitate superioara a preparatelor. Plita este echipata cu senzori speciali ce permit adaptarea fluxului electromagnetic din tigaie in functie de suprafata acesteia pentru a repartiza uniform caldura. In timpul utilizarii pentru siguranta, plita se opreste automat dupa 30 de minute.

Printre principalele avantaje ale unei plite incorporabile este designul modern si inovator care ajuta la instalarea usoara a plitei oriunde. Are o grosime mica ce permite montajul chiar direct pe blat, daca nu ai un mobilier adaptat acestui tip de plita.

De asemenea, fata de alt tip de plita, nu ai nevoie de indeplinirea unor conditii riguroase si verificari din partea expertilor la montaj. Se curata rapid si usor cu o laveta umeda deoarece suprafata este aderenta din sticla.

Chiar daca costul unei plite incorporabile pare destul de mare, aceasta are o eficienta energetica pe masura si acest lucru ajuta la amortizarea investitiei in timp. Avand un control absolut asupra temperaturii pe care o reglezi cum vrei, vei avea parte mereu de rezultatele dorite in gatit.

Pe site-ul celor de la Techstore.ro Electrocasnice Excelente gasesti modele de plite pe inductie de la cei mai cunoscuti producatori si ai parte de oferte avantajoase zilnic.