Cum putem creste durata de viata a rulmentului?

Cum putem creste durata de viata a rulmentului?

Uzura apare in mod natural in timp pentru orice rulment. Pentru piesele utilizate in aplicatii de mare viteza, efectele negative ale uzurii pot deveni o problema majora mult mai devreme.

Aplicatiile de mare viteza creeaza un set de probleme pentru bunastarea rulmentului dvs.: mai multa caldura si frecare. Fara o planificare si masuri de precautie adecvate, caldura adaugata si frecarea cauzate de utilizarea la viteza mare pot provoca agitare, alunecare si spargere timpurie. Acest lucru nu numai ca va va conduce la cresterea rapida a bugetului de inlocuire a pieselor, ci poate duce si la pierderea de venituri potentiale din timpul neplanificat si nevoia de a aloca resurse valoroase pentru problemele care pot fi evitate.

Din fericire, o combinatie de selectie adecvata a rulmentilor si masuri preventive va poate ajuta sa va asigurati ca rulmentii sunt construiti pentru a suporta viteze mari. Iata ce puteti face pentru a prelungi durata de viata a rulmentilor utilizati in aplicatiile de mare viteza. Alegeti cei mai buni rulmenti pentru a va asigura ca va tineti departe de probleme.

Utilizati o lubrifiere adecvata

Una dintre cele mai bune modalitati de a limita impactul frecarii este prin lubrifiere adecvata. Un rulment bine lubrifiat poate ajuta la reducerea alunecarii si agitatiei, limitand in acelasi timp alte forme de uzura care pot cauza defectarea timpurie a pieselor.

Pentru inceput, veti dori sa identificati lubrifiantul potrivit pentru partea dvs. Lubrifierea necorespunzatoare  poate duce rulmentii dumneavoastra la o pierdere prematura. Vitezele de operare diferite pot necesita o vascozitate diferita a uleiului de baza pentru a ajuta piesa sa functioneze fara probleme. In timp, lubrifierea poate pierde si vascozitatea. In acest caz, veti dori, de asemenea, sa planificati o relubrifiere manuala sau o solutie care sa permita relubrifierii piesei, daca este posibil.

De asemenea, veti dori sa va asigurati ca utilizati cantitatea potrivita de lubrifiere pentru partea dvs. Prea mult lubrifiant poate duce la agitare. Prea putin nu va preveni in mod corespunzator frecarea si uzura in exces. Exista lubrifianti pentru rulmenti care inlatura aceste probleme.

Acordati atentie cerintelor de incarcare

Pe langa lubrifierea corespunzatoare, cerintele de sarcina joaca, de asemenea, un rol major in durata de viata a rulmentilor dumneavoastra. Desi uneori puteti modifica sarcina generala a sistemului, de obicei este mai usor sa incercati sa va potriviti rulmentii la cerintele de incarcare ale aplicatiilor dvs.

Sarcinile prea usoare sau prea grele pentru un rulment pot pune atat probleme pentru durata de viata. O greutate prea mare poate duce la  scapare si oboseala partiala . Nu numai ca supraincarcarea poate cauza vibratii si zgomot in exces, ci poate face ca rulmentii sa se rupa in timp si, in cele din urma, sa se defecteze. Pe de alta parte, incarcaturile prea usoare pot creste probabilitatea de alunecare, ceea ce va duce si la deteriorare. Ca atare, este important sa asociati cerintele de sarcina ale rulmentului cu sistemul dumneavoastra specific.

Gasiti rulmentii de mare viteza potriviti nevoilor dvs.

Gasirea rulmentilor potriviti pentru aplicatia dvs. nu numai ca va poate ajuta sistemul sa functioneze eficient, ci va poate salva si de cauza problemelor cauzate de defectiunea timpurie a pieselor. La Ritbearing, va putem ajuta sa identificati rulmentii perfecti pentru nevoile dvs. de performanta si bugetul dvs., cum ar fi unul dintre  rulmentii cu role de super precizie de la TPI . Cu reteaua noastra de producatori de rulmenti si echipa de experti, putem gasi o piesa disponibila sau  un inginer personalizat  pentru nevoile dumneavoastra specifice.

Aveti nevoie de rulmenti de calitate pentru aplicatii de mare viteza? Contactati-ne  astazi despre nevoile dvs. de rulmenti.