Cum sa ne alegem materialele de constructii?

Cum sa ne alegem materialele de constructii?

materialele sunt solutia pentru o cladire solida si aspectuoasa. Calitatea cladirii depinde in mare parte de materialele folosite. Materialele de constructie alese vor defini durabilitatea generala, caracterul cladirii si rezistenta acesteia. Astfel, ar trebui sa fii foarte precaut in momentul in care cumperi materialele de constructii. Exista mai multe tipuri disponibile in prezent pe piata, din care sa faci alegerea materialelor de constructii cat mai corect. Iat de ce este bine sa tii cont in momentul in care iti cumperi cele mai bune materiale.

Cost si speranta de viata

Daca vrei sa construiesti o casa care sa arate bine, va trebui sa alegi intre materiale de constructii naturale si artificiale cele mai bune variante pentru tine. Stim ca primul impuls va fi sa alegi materiale mai ieftine pentru a-ti construi casa. In timp ce optiunile mai scumpe nu sunt intotdeauna cele mai potrivite, materialele mai ieftine tind sa necesite inlocuiri mai dese. De aceea este important sa se ia in considerare speranta de viata pe langa costul materialului initial.

Daca materialul A costa 5 lei pe unitate, dar materialul B costa 7 lei pe unitate si ambele indeplinesc asteptarile stilistice, este posibil sa vrei sa alegi materialul A. Dar daca materialul A va trebui inlocuit in 3 ani, in timp ce materialul B va avea nevoie sa fie inlocuit in 6 ani, materialul A va fi de fapt mai scump pe termen lung. Acestia sunt factori importanti de luat in considerare daca intentionezi sa ramai in casa pentru cat mai multi ani.

Eficienta energetica

Materialele mai ieftine sunt adesea mai putin eficiente din punct de vedere energetic. Ia in considerare cat de multa izolatie este asigurata de materialele pe care le alegi pentru pereti, ferestre, usi si acoperisuri. Uneori, alegerea unui material mai scump va compensa costurile in economiile viitoare de energie, deoarece vei folosi mai putina energie electrica si gaz pentru a racori si incalzi casa. In felul acesta, nu doar ca vei reduce facturile, dar vei elimina si alte probleme cum ar fi aparitia mucegaiului si alte astfel de probleme pe care sigur nu le doresti in locuinta ta. Atunci cand materialele de constructii permit ca umezeala sa se adune, va fi greu de eliminat si vei fi nevoit sa reiei lucrarile de amenajari. Nu uita nici de hidroizolatie pentru ca aceasta este foarte importanta in orice locuinta.

Estetica

Ce parti ale casei sunt importante si ce anume vrei sa renovezi? Ce tipuri de materiale sunt mai placute din punct de vedere estetic? Ia in considerare mediul natural si creat de om care iti inconjoara casa. Aceasta, desigur, este o chestiune de gusturi personale. La selectarea materialelor de constructie, depinde de tine sa ajungi la un echilibru intre atractia vizuala, eficienta energetica si cost. Alegand cele mai potrivite materiale de constructii vei putea ajunge nu doar la cele mai bune rezultate, dar si la un aspect unic si interesant, in care sa te regasesti in propria casa. Iti recomandam sa nu alegi tot timpul cele mai moderne variante, pentru ca trendurile vin si pleaca, iar atunci cand vorbim despre amenajari interioare, primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi variante cat mai durabile pentru ca nu vei renova in fiecare an.