Cum se utilizeaza parafina si ceara in domeniul sanatatii

Cum se utilizeaza parafina si ceara in domeniul sanatatii

Tot mai multe persoane acceseaza cazare-caciulata.ro pentru a se caza intr-o zona in care impachetarile cu parafina sunt realizate de specialisti in domeniu sanatatii balneare, pentru a se bucura de tratamente care sa ajute in ameliorarea mai multor afectiuni. Iata cum ajuta ceara si parafina in terapie.

Diferite aplicatii ale cerii in industria medicala

In industria medicala, ceara functioneaza bine intr-o gama larga de aplicatii. Sunt frecvent utilizate in orice domeniu, de la medicamente pana la tehnici terapeutice. Doua dintre cele mai comune pentru aplicatii medicale sunt ceara microcristalina si ceara de parafina.

Ceara microcristalina

Ceara microcristalina este creata prin rafinarea petrolului. Are un punct de topire ridicat si poate veni in culori albe, opace sau diferite. In functie de tip, ceara microcristalina poate fi usor moale sau fragila ca textura.

Aceasta ceara inodora si flexibila poate ajuta la crearea unei baze in produse medicale precum cremele si unguentele. De asemenea, functioneaza bine ca ingredient de amestecare, ajutand la cresterea grosimii si a vascozitatii, precum si ajutand la legarea atat a solventilor, cat si a uleiurilor. Deoarece ofera uniformitate a culorii, ceara microcristalina nu va afecta negativ aspectul niciunui medicament sau unguent in care este folosita.

Ceara de parafina

Ceara de parafina este o ceara pe baza de petrol care este alcatuita din hidrocarburi saturate si tinde sa aiba o textura alba, moale. In functie de tipul de ceara de parafina, aceasta poate veni intr-o gama larga de puncte de topire. Ceara de parafina are o vascozitate scazuta, este inodora si se amesteca usor cu alte produse pe baza de ceara. Indiferent daca este folosita singura sau ca aditiv, aceasta ceara bogata in minerale are o varietate de beneficii terapeutice.

Atat parafina, cat si cerurile microcristaline pot fi folosite pentru diverse aplicatii medicale, oferind o gama larga de beneficii.

Ceara de parafina devine lichida atunci cand este incalzita si are capacitati mari de retinere a caldurii. Deoarece functioneaza ca o forma de terapie termica, este eficienta in reducerea rigiditatii si calmarea durerii. Ca lichid cald, poate fi aplicat cu usurinta in diferite parti ale corpului, de la coate pana la picioare.

Ceara de parafina poate ajuta cu:

  • Osteoartrita sau artrita reumatoida si dureri articulare
  • Rigiditate musculara
  • Inflamatie
  • Piele uscata
  • Masaje terapeutice

Ceara microcristalina este folosita frecvent in industria medicala si ofera mai multe avantaje. Cand este utilizata in lotiuni si creme, functioneaza ca un agent de rigidizare si un generator de vascozitate. Aceasta ceara poate preveni, de asemenea, sangerarea sau transpiratia amestecurilor medicale care contin uleiuri sau amestecuri de ceara si uleiuri.

Din 1976, Blended Waxes ofera servicii, de la cercetarea si dezvoltarea ceara pana la fabricarea de amestecuri de ceara personalizate in laboratorul nostru la fata locului. Indiferent de nevoile dumneavoastra specifice de ceara medicala, specialistii din statiunile balneare vor sti cu siguranta ce trebuie sa alegeti si care sunt cele mai bune variante astfel incat sa va bucurati de tratamente cu efecte de lunga durata si care sa va ofere ajutor in problemele pe care le aveti.