De ce desenam: o solutie interioara, antrenament de relaxare sau atentie?

De ce desenam: o solutie interioara, antrenament de relaxare sau atentie?

Mai tineti minte revistele pentru copii care aveau doua poze mici pe ultimele pagini: una dintre ele este color, a doua la fel, dar numai cu contururi? Sau doar o imagine mica, iar sub ea – cercuri multicolore cu numere? Desenati cu pixuri sau creioane, puteati alege singur. Si apoi au aparut pagini de colorat separate pentru fiecare gust si tema, si aici am ales nu numai ce, ci si cu ce culori sa pictam.

Treptat, colorarea a incetat sa fie exclusiv o activitate a copiilor, deoarece se descurca bine cu functia antistres. Prin urmare, tot mai multi oameni care au nevoie sa-si calmeze gandurile si sa-si ocupe mainile cauta de unde sa cumpere sau sa comande o trusa de desen de Set pictura pe numere – o astfel de colorare poate face mai mult de o seara mai buna, oferind linistea dorita.

Dar exista o alta latura a problemei – cea creativa. Oricine a brodat si tricotat deja, a realizat bijuterii din margele si jucarii moi, poate cauta ceva nou care sa nu necesite atat de multe materiale si investitii. In acest caz, cumpararea unei picture pe numere si vopsele acrilice pentru a picta sistematic si, ca urmare, a obtine un tablou cu drepturi depline dintr-o simpla pictura pe numere este o solutie excelenta atunci cand cautati un nou hobby.

Nu renuntati la desen cand deveniti adult

Pentru persoanele care sunt departe de orice fel de lucru manual si creativ, pentru a-si da seama cum se ascund nuantele sub numere, pictati treptat modelul imaginii, observati metamorfoze – cel mai bun mod de a face primul pas catre timpul liber limitat. Incapacitatea de a desena, necunoasterea artei si a tehnicilor artistice nu reprezinta deloc o piedica. Setul de pictura pe numere pe panza este aranjat cat se poate de accesibil, dar in acelasi timp antreneaza capacitatea de concentrare si de a distribui atentia, de a comuta, de a vedea tranzitii netede de nuante pe desenul model. Nu este nevoie sa inventati un subiect pentru tablou, sa luptati cu perspectiva si corelatiile. Totul este deja desenat – ramane doar sa inhalati culoarea cu miscari de pensula atente.

Dar puteti fi si mai inteligent si combina totul. Economisiti bani la cumpararea de lucrari gata facute si, in schimb, cumparati o panza alba cu multe semne mici si seri lungi de toamna cu concentrare sau nu prea, in liniste deplina sau cu muzica linistita, cu vin sau ceai, umpleti-o treptat si incet. Asa ca veti transforma insulele albe cu numere in flori si munti, corabii si nori, copaci si lei, apoi veti colecta fragmente colorate intr-o compozitie coerenta. Ei bine, atunci puteti decora peretele din dormitor sau sufragerie, hol sau bucatarie. Puteti alege in functie de dorinta de a desena intr-un anumit stil si tema, sau puteti alege in vederea rezultatului, astfel incat sa poata fi combinat estetic cu interiorul apartamentului.