De ce este necesar să alegi un serviciu de înregistrare domenii și cum poți face acest lucru?

De ce este necesar să alegi un serviciu de înregistrare  domenii și cum poți face acest lucru?

Indiferent dacă ai deja un business offline și dorești să îl propulsezi și în sfera online sau te afli la început de drum și vrei să devii administratorul unei afaceri online, un lucru este cert, online-ul nu mai poate fi neglijat. Ceea ce numim în mod colocvial Internet, se află într-o creștere absolut impresionantă, având în vedere că din ce în ce mai mulți oameni află despre avantajele cumpărăturilor online. De la plan și până la realizare însă, este o cale destul de lungă pe care este necesar să o străbați, însă acest lucru nu ar trebui să te descurajeze, pentru că drumul către succes nu a fost niciodată unul simplu. Existența unei afaceri pe Internet sau mai bine spus, a unui site  depinde de câteva servicii absolut indispensabile, printre cele mai importante fiind cele de înregistrare domenii, respectiv cele de web hosting sau găzduire web.

Serviciile de înregistrare domenii se regăsesc în prezent mai simplu ca oricând, având în vedere ca orice companie de servicii web îți stă la dispozitie cu acestea. Indiferent despre ce tipuri de domenii ar fi vorba, un simplu click este tot ceea ce te desparte de un astfel de serviciu. Iată totuși câteva motive pentru care ai nevoie de un serviciu de înregistrare domenii pentru business-ul tău online.

            Simpla existență a site-ului depinde de acest serviciu

Fără a avea în prealabil un nume de domeniu selectat și înregistrat, un site nu poate exista pe Internet, deci nu poate fi accesat sub nicio formă de către niciun utilizator. Practic numele de domeniu este cel care dă “naștere” într-o prima etapă unui site, urmate de serviciile de web hosting, a căror importanță este cât se poate de similară. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care nu vei putea sări niciodată peste acest pas atunci când dorești să fii administratorul unui business online.

Numele de domeniu este însăși identitatea unui site online

Importanța numelui de domeniu al unui site reiese totodată și prin faptul că el reprezintă de facto o parte importantă din ceea ce înseamnă identitatea unui site. Practic, numele de domeniu este adresa web a site-ului, cea pe care o introduc utilizatorii pentru a ajunge pe un site. Dacă numele de domeniu ales, nu denotă seriozitate și nu inspiră încredere utilizatorilor, exista un risc destul de crescut ca afacerea ta online să fie evitată pur și simplu de către internauți.

Cum înregistrez un nume de domeniu?

Chiar dacă serviciile web au o importanță deosebită atunci când vine vorba despre site-uri, înregistrarea unui nume de domeniu este un proces foarte simplu, cel puțin după ce ai trecut peste provocările pe care alegerea acestuia le impune în general. Este recomandat totuși să te asiguri că vei colabora cu un furnizor de astfel de servicii serios, astfel încât să excluzi orice fel de bătăi de cap ulterioare. În plus, serviciile de înregistrare domenii au în prezent prețuri mai accesibile ca oricând, astfel că nu există loc de niciun fel de compromis atunci când vine vorba despre prosperitatea propriului tău business.