De ce să investești într-un smart locker? 4 Avantaje importante pentru clienți și business-ul tău!

De ce să investești într-un smart locker? 4 Avantaje importante pentru clienți și business-ul tău!

Trăim într-un secol al vitezei, într-o era în care totul în jurul nostru se derulează într-un ritm foarte alert, astfel că nu este de mirare faptul că eficiența a devenit un lucru cu o importanță majoră atât pentru persoane fizice, dar mai ales pentru companiile din toate domeniile de activitate. Tehnologiile moderne sunt cele care au schimbat practic modul în care definim în prezent eficiența, acesta fiind defapt unul dintre motivele pentru care companiile de pretutindeni investesc colosal în această direcție. O “invenție” care a adus schimbări majore atât pentru companiile din zona retail și nu numai, dar mai ales pentru clienți, sunt popularele smart lockere. Acestea își pot găsi cu ușurință în prezent locul într-o varietate de domenii de activitate.

Într-un deceniu în care cumpărăturile online au devenit un standard, găsirea unor soluții logistice eficiente reprezintă o necesitate absolut strictă. În prezent, utilizatorii pun din ce în ce mai mult preț pe flexibilitate, astfel că investiția într-un smart locker reprezintă fără doar și poate o decizie cât se poate de inspirată, ce poate aduce beneficii importante atât business-ului tău, cât și clientului. Iată așadar câteva dintre cele mai importante avantaje ale investiției într-un smart locker!

            Timp de livrare mult mai redus

Companiile cu volume mari de comenzi pot întâmpina dificultăți serioase atunci când vine vorba despre livrarea în timp util a coletelor către clienți, de aceea investiția într-un smart locker poate reprezenta o investiție și o decizie ce poate aduce beneficii bilaterale, în special în ceea ce privește timpul de livrare. Cu o singură deplasare până la smart locker, ai posibilitatea de a livra comenzile unui număr mare de clienți, nemaifiind astfel necesare deplasările până la diferite adrese. La celălalt capăt, clientul nu va mai fi pus în situația de a aștepta sosirea curierului într-un anumit interval orar.

            Costuri de livrare reduse

Un alt avantaj important ce se conturează foarte bine în situația instalării unui smart locker reiese și prin costurile de livrare mai reduse, spre deosebire varianta clasica, în care livrarea se face la adresa specificată. Multe companii au chiar taxe de livrare mici la lockere sau chiar 0, acest lucru fiind unul benefic îndeosebi pentru client.

            Flexibilitate ridicata pentru client

Nu mai reprezintă niciun fel de secret faptul că utilizatorii iubesc flexibilitatea atunci când vine vorba despre comenzile online, iar un smart locker este exact lucrul de care au nevoie pentru a avea un control absolut asupra modului în care intră în posesia produselor comandate. Mai exact, un smart locker, oferă clientului posibilitatea de a ridica comanda la orice oră dorește, oferind totodată clientului posibilitatea de a alege și locker-ul cel mai apropiat de reședință.

            Elimină costurile aferente combustibilului și mentenanței mașinilor

Un avantaj major pentru companii reiese din faptul că acestea reduc substanțial sau chiar elimină complet costurile aferente combustibilului, dar și a mentenanței constante a mașinilor având în vedere că numărul total al deplasărilor este mult mai redus. Mai mult decât atât, sistemul implementat poate fi controlat cu ușurință remote, având un portal de management ce încorporează tehnologii de top ce permit un control foarte bun asupra operațiunilor.