Este mai eficient din punct de vedere energetic să lăsați încălzirea pornită?

Este mai eficient din punct de vedere energetic să lăsați încălzirea pornită?

Pare logic că cu cât rămâneți încălzită mai puțin timp cu atât vă va costa mai puțin. Cu toate acestea, există o școală de gândire care sugerează că energia utilizată pentru a vă încălzi de la o pornire la rece costă mai mult decât să o lăsați la o temperatură constantă tot timpul.

Deci care este cel mai bun mod de a folosi încălzirea centrală?

Ei bine, credem că cel mai eficient mod de a încălzi o casă este să vă programați sistemul de încălzire, astfel încât să fie pornit doar atunci când aveți nevoie de el.

Setați temporizatorul de încălzire și termostatul astfel încât locuința dvs. să fie caldă când doriți să fie – și numai atunci. De asemenea, puteți cumpăra niște termostate de cameră separate și le puteți utiliza pentru a vă asigura că dormitorul dvs. este prăjit atunci când este timpul să vă treziți dimineața și camera de zi este confortabilă când vă uitați la televizor seara.

Service aer conditionat pitesti spune că acesta este într-adevăr cel mai ieftin mod de a încălzi o casă și de a vă menține casa la temperatura dorită.

Nu este nevoie de multă energie pentru a porni un sistem de încălzire când este frig?

Desigur, este nevoie de o anumită cantitate de energie pentru a porni sistemul de încălzire. Cu toate acestea, este nevoie și de energie pentru a menține încălzirea la o temperatură uniformă 24 de ore pe zi.

Ideea de a lăsa încălzirea permanentă nu ține cont de faptul că se pierde mereu o anumită căldură, chiar și în cele mai bune case izolate.

Există un principiu fundamental implicat aici, care este că pierderea de căldură dintr-o casă este întotdeauna proporțională cu diferența de temperatură dintre interior și exterior. Deci, cu cât diferența este mai mare, cu atât pierzi mai multă căldură. Și cu cât mențineți această diferență mai mult timp (menținând încălzirea pornită), cu atât este mai mare cantitatea totală de căldură pierdută – și cu atât va trebui să plătiți mai mult pentru ao înlocui.

Chiar dacă locuința dvs. este foarte bine izolată, sistemul dvs. de încălzire va trebui totuși să pornească la intervale de timp pentru a restabili temperatura și a înlocui căldura pierdută.

Dacă casa dvs. este prost izolată sau nu este deloc izolată, pierderea de căldură va fi și mai mare, iar încălzirea ar putea folosi energie tot timpul pentru a menține o temperatură constantă. Angajații de la service aer conditionat un vă pota juta în acest caz. Acest lucru ar funcționa mult mai scump decât simpla pornire și oprire atunci când aveți nevoie. Deci, cu siguranță nu este cel mai eficient mod de a încălzi o casă.

Dacă casa dvs. nu este izolată:

  • 33% din căldură se pierde prin pereți
  • 26% prin acoperiș
  • 18% prin ferestre
  • 12% se pierd inevitabil din cauza curenților de aer și a ventilației esențiale
  • 11% prin ușă și podea

 

Încă nu sunt convins – cum pot testa această teorie?

E simplu. Alegeți un moment în care știți că veți fi în jur de două săptămâni și în programul normal de lucru / acasă.

  1. Începeți prin citirea contorului – de la contorul de gaz dacă aveți un cazan pe gaz sau de la contorul de energie electrică dacă utilizați încălzitoare de stocare pe timp de noapte sau încălzire electrică prin pardoseală
  2. În prima săptămână, lăsați-vă încălzirea pornită tot timpul, la o temperatură confortabilă – nu încercați să demonstrați că este mai ieftin, menținându-vă casa mai rece decât de obicei
  3. La sfârșitul săptămânii, citiți încă un contor
  4. Pentru a doua săptămână, setați temporizatorul și termostatul astfel încât încălzirea să pornească și să se oprească și să vă încălzească casa numai atunci când aveți nevoie de ea – încă o dată, asigurați-vă că vă simțiți confortabil pentru a nu distorsiona rezultatele
  5. La sfârșitul săptămânii, contoarul.

Credem că ultima citire a contorului dvs. va arăta clar că ați economisit bani prin oprirea încălzirii atunci când nu aveți nevoie. Indiferent de rezultat, cu siguranță veți fi găsit cel mai ieftin mod de a încălzi o casă.