Este sau nu indicat sa consumi bauturi alcoolice?

Este sau nu indicat sa consumi bauturi alcoolice?

Bauturile alcoolice reprezinta alimente foarte des consumate, iar acest lucru se intampla la nivel mondial. Exista foarte multe ocazii pentru care oamenii considera ca este potrivit sa bea un pahar din bautura preferata, de la zilele obisnuite, atunci cand servesc cina in familie, pana la evenimente speciale, asa cum este o nunta, o zi de nastere, Craciunul sau Anul Nou.

Acest lucru nu este de contestat, caci un pahar de vin, bere, vodka sau orice alta licoare cu alcool, consumata la timpul potrivit, iti poate oferi momente de placere si de rasfat absolut. Din oferta BeiCeVrei poti achizitiona orice bauturi alcoolice iti doresti si ai garantia ca, idiferent de cea pe care o alegi, te delectezi de o bautura originala si de calitate.
Specialistii fac cateva recomandari in ceea ce priveste cantitatea de bauturi cu alcool pe care este recomandat sa o consumi.

In mod evident, excesele de orice fel iti pun in pericol sanatatea. Ca in orice alt context, depasirea unor parametri normali nu poate decat sa iti aduca efecte negative, iar acest lucru este valabil si in cazul consumului de bauturi alcoolice.

Cu siguranta este de inteles ca foarte multe persoane adora sa se delecteze cu gustul bauturii preferate, fie aceasta din categoria vinurilor, a berilor sau a tariilor. Momentele in care te reintalnesti cu prietenii din copilarie si discutati la un pahar de vin sau cand iesi cu baietii pentru a viziona meciul si pentru a savura berea preferata reprezinta experiente ce iti bucura sufletul si iti ofera placere, insa toate acestea trebuie sa fie facute cu o limita.

Daca te intrebi care este limita, afla ca este recomandat ca femeile sa consume o portie pe zi, iar barbatii pot bea pana la doua portii, o portie insemnand 18 ml de alcool pur. Indiferent de tipul de bauturi alcoolice cu care vrei sa te delectezi, asigura-te ca te incadrezi in acesti parametrii.

bauturi alcoolice

Beneficiile alcoolului

Consumat in cantitati mici, alcoolul poate avea numeroase efecte benefice pentru organismul uman.

• Consumul moderat de bauturi alcoolice poate sa scada riscul de boli cardiovasculare, prin capacitatea lor de a scadea nivelul colesterolului.

• Un alt efect benefic al alcoolului este ca poate ameliora simptomele provocate de alergii. De exemplu, vinul alb este recomandat persoanelor care sufera de alergii, datorita nivelului scazut de histamine.

• Persoanele care beau un pahar de bautura alcoolica pe zi sunt mai putin expuse de a face diabet de tip 2, in comparatie cu adultii care nu consuma deloc.

• Un pahar din bautura ta preferata te poate ajuta sa fii mai open-minded si iti ofera energia de care ai nevoie in anumite contexte.

• Vinul rosu este eficient pentru uciderea bacteriilor din organism care provoaca carii.

• Consumul moderat de alcool este asociat cu o mai buna sanatate a inimii.

Asadar, ramane la decizia fiecarei persoane daca isi doreste sau nu sa bea bauturi care contin alcool. Ceea ce ramane esential este faptul ca toti oamenii trebuie sa aiba o limita in ceea ce priveste consumul de alcool, deoarece excesele vor duce la probleme serioase de sanatate. Te poti delecta oricand cu licoarea ta preferata si sa te bucuri de aromele sale desavarsite, atat timp cat reusesti sa consumi aceste bauturi intr-un mod responsabil!