Un hidrofor este compus dintr-o pompa submersibila, un vas de expansiune, un racord antivibrant, un manometru si un presostat. Pe scurt, aceste produse pot fi foarte complexe, mai ales atunci cand este vorba de modele diferite, precum un hidrofor mare adancime.
Daca vrei sa-ti achizitionezi un astfel de produs, trebuie sa iei cateva lucruri in considerare – pentru a garanta faptul ca hidroforul se preteaza sarcinilor pe care vrei ca acesta sa le indeplineasca. Citeste in continuare pentru a afla care sunt acestea!
Care este adancimea maxima de aspiratie?
Evident, pentru un hidrofor mare adancime, acesta este cel mai important aspect. Adancimea maxima de aspiratie iti va spune care este adancimea la care hidroforul poate fi folosit intr-un mod eficient si care sa previna defectiunile.
La acest capitol, exista trei situatii pe care le poti intalni atunci cand vrei sa cumperi un hidrofor:
- Pompa atasata este normala – anume are o adancime maxima de aspiratie de aproximativ 9 metri adancime. Aceasta adancime este considerata normala, prezenta la majoritatea tipurilor de fantani si puturi. Desigur, o astfel de pompa nu este de ajuns pentru un hidrofor mare adancime;
- Pompa atasata prezinta ejector – dupa caz, ejectorul pompei atasate poate avea de la 15 pana la 40 metri adancime. Drept urmare, astfel de pompe sunt ideale pentru produsele menite sa actioneze la adancimi mari. Totusi, tine minte ca existenta unui ejector implica faptul ca pompa se afla la suprafata – acest aspect implica o eficienta relativ mediocra;
- Pompa atasata este submersibila – acest tip de pompe sunt pozitionate sub nivelul apei si aspira apa pe loc, livrand-o apoi printr-un furtun, conform circuitului reaizat de proprietar. Aceste pompe sunt, de regula, mult mai eficiente decat pompele de suprafata. Un hidrofor mare adancime cu pompa submersibila poate ajunge, de obicei, si la adancimi mai mari decat un ejector.
Care este inaltimea de refulare a hidroforului?
Inaltimea de refulare se refera la inaltimea maxima la care un hidrofor poate transporta apa si implica tot circuitul apei. Mai exact, aceasta inaltime se ia in calcul din momentul in care apa intra in hidrofor si iese din circuitul acestuia, fie printr-un robinet sau prin capatul unui furtun.
Extrem de important este faptul ca o inaltime de refulare de 40m a unui hidrofor mare adancime nu inseamna 40m atat pe verticala, cat si pe orizontala. Trebuie sa iei acest lucru in calcul atunci cand ai de ales intre produse cu inaltimi de refulare diferite – de obicei, este nevoie de mai putina putere pentru ca apa sa traverseze un furtun pozitionat orizontal.
Ai nevoie de mai multe informatii?
Nimic nu e usor cand vine vorba de pompe si hidrofoare. Acestea prezinta cel putin 3 tipuri diferite de debite ale apei care pot fi extrem de importante in functie de sarcina pe care o ai de indeplinit. Deci, uneori ai nevoie si de sfaturi sau opinii inaintea unei achizitii.
Din fericire, echipa de experti a magazinului TopStrong.ro iti sta mereu la dispozitie. Daca vrei sa achizitionezi un hidrofor mare adancime, poti gasi unul de calitate in magazinul acestora. Apoi, daca ai nevoie de mai multe informatii, poti oricand trimite un mesaj expertilor TopStrong!