Desi cremele cu uree sunt usor de gasit si cumparat, acestea sunt mai complexe si pot fi mai periculoase decat crede lumea. De exemplu, o crema cu uree poate inrautati afectiunea pe care incerci sa o ameliorezi, printre altele.
Astfel, este de la sine inteles de ce nu ar trebui sa asculti de recomandarile prietenilor sau sa urmezi indreaproape informatiile gasite in mediul online. Cremele cu uree sunt de obicei laudate din cauza beneficiilor acestora – deseori, dezavantajele sau riscurile sunt uitate.
Asadar, iata lucrurile extrem de importante pe care ar trebui sa le stii si sa le faci atunci cand folosesti o astfel de crema!
Informeaza-ti medicii ca folosesti o astfel de crema
Ureea, dupa cum a fost mentionat, poate avea si efecte negative asupra corpului si pielii tale. Tocmai de aceea, atunci cand folosesti o crema cu uree, este recomandat sa iti informezi medicii inaintea unei consultatii – inclusiv asistentele daca ajungi la spital si chiar si farmacistii atunci cand cumperi o alta crema.
Totodata, este indicat sa consulti opinia medicului tau de familiei inainte de a incepe sa folosesti o astfel de crema.
Nu folosi crema mai mult decat ti-a fost recomandat
Deseori, oamenii sunt de parere ca daca vor lua o pastila sau se vor da cu o crema mai mult, simptomele afectiunii lor se vor ameliora. Acest lucru se aplica foarte rar. Daca o crema cu uree nu are niciun efect in timpul si dupa perioada recomandata de utilizare, atunci ar trebui sa ii faci o vizita medicului specialist.
Nu extinde tratamentele cu niciun fel de substanta sau crema fara a auzi si parerea unui medic. Apoi, tine minte ca ureea nu este o simpla substanta, ci este un tratament medical.
Nu folosi crema pe pielea iritata, infectata, sau cu rani deschise
Urea, dupa aplicare, dizolva stratul de keratina situat deasupra pielii, marind astfel nivelul de umiditate al acesteia. Keratina este substanta care garanteaza integritatea celulelor pielii. Astfel, este clar de ce o crema cu uree nu ar trebui folosita pe pielea iritata, infectata, sau cu rani deschise.
In schimb, ea trebuie folosita doar in cazul pielii uscate care prezinta anumite conditii – din nou, ai nevoie de un medic pentru un diagnostic corect.
Aplicarea unor doze mai mari de crema iti pot inrautati conditia
Unele persoane sunt de parere ca pot creste doza zilnica de uree, pastrand perioada recomandata de tratament, fara a experimenta nicio problema. Evident, problemele apar si in acest caz.
Umiditatea crescuta la nivelul pielii poate cauza, la randul ei, inrautatirea anumitor afectiuni ale pielii. Apoi, umiditatea in exces aduce cu sine si iritatii care provoaca mancarimi, uneori insuportabile. Pe scurt, aplica o crema cu uree doar in dozajul recomandat de catre medicul tau specialist sau de catre farmacist.
In cele din urma, daca ai alergii la anumite ingrediente si nu gasesti o crema cat de cat organica, cu extracte naturale pentru afectinile tale, te poti baza oricand pe produsele marca TIS Farmaceutic. Acesta este un producator roman de produse cosmetice si dermatocosmetice cu extracte naturale care are in stoc solutii pentru aproape orice problema de la nivelul pielii!