Informatii importante despre remorcare

Informatii importante despre remorcare

Prin remorcare se intelege tragerea unui autovehicul inoperant cu ajutorul unui alt autovehicul ca masura temporara de urgenta. Pentru conectarea celor doua vehicule se utilizeaza un cablu de remorcare, bara de remorcare sau axa de remorcare.  Daca ai nevoie de tractare auto, click aici.

Tractarea este tragerea unui vehicul avariat cu ajutorul firmelor de tractari auto din Oradea, ca parte a ajutorului de urgenta cu scopul de a schimba locatia.

  • Eliminarea incapacitatii de a opera,
  • Recuperarea vehiculului,
  • Distrugerea vehiculului.

Incapacitatea de a functiona ca urmare a defectiunilor tehnice care nu pot fi remediate exista daca utilizarea sigura din punct de vedere operational sau prevazuta nu mai este posibila si aceasta nu poate fi restabilita la fata locului fara un efort mare. Ideea ajutorului de urgenta implica faptul ca remorcarea de la locul avariei este permisa numai catre anumite destinatii folosind ruta cea mai scurta. Aceste destinatii includ cel mai apropiat atelier adecvat, o locatie sau o unitate de casare din apropiere sau cea mai apropiata statie de incarcare. Distantele de pana la 45 km sunt uneori considerate prea mari pentru ca atunci lipseste aspectul de urgenta. Daca distanta este prea mare, vehiculul trebuie incarcat. Conducatorul vehiculului care urmeaza sa fie remorcat nu are nevoie de permis de, acesta trebuie sa indeplineasca doar varsta minima (15 ani). Persoana care trage are nevoie de permisul de conducere al vehiculului tractor. Remorcarea este considerata a fi efectuata in mod corespunzator daca se utilizeaza un cablu de remorcare sau o bara de remorcare. Daca nu este cazul, se va aplica o amenda.

Procesul de remorcare este utilizat pentru a porni motorul vehiculului remorcat folosind forta motrice a vehiculului remorcat. Prin urmare, remorcarea trebuie privita ca un caz special. Tractarea este transportul unui autovehicul functional sau inoperabil pe rotile sale in spatele altui autovehicul, cu exceptia cazului in care acesta este remorcat. In principiu, vehiculele care sunt concepute pentru a fi utilizate ca autovehicule nu pot fi conduse ca remorci, dar autoritatea administrativa poate aproba exceptii. Se face distinctie intre remorcare aprobata de Oficiul Rutier si remorcare neaprobata. In cazul remorcarii aprobate, o scutire conform a autoritatii responsabile de trafic rutier trebuie sa fie transportata si predata la cerere. Conducatorul vehiculului remorcat are nevoie de un permis de conducere pentru vehiculul remorcat. Cu toate acestea, soferul vehiculului tractor are nevoie de un permis de conducere, care rezulta din greutatea vehiculelor.

La remorcare cu un camion de remorcare, trebuie sa aiba iluminare continua, inclusiv semnalizatoare de directie. Acesta este realizat cu o bara de iluminat, care este atasata in spatele vehiculului remorcat si conectata la priza remorcii a vehiculului tractor. Vehiculele de peste patru tone nu pot fi tractate (sau remorcate) cu o franghie. Pentru remorcare este obligatoriu asa-numitul „permis de remorcare”. Acesta este de obicei eliberat de oficiile de inmatriculare a vehiculelor. Autorizatiile generale anuale sunt eliberate companiilor de remorcare, care sunt de obicei valabile doar pentru un stat federal. Persoanele fizice sau alte persoane care doresc sa efectueze o operatiune de remorcare primesc un permis individual. Aceasta include de obicei ziua exacta, se noteaza timpul si distanta in care poate fi efectuat procesul de remorcare.