Dinții perfect albi sunt visul tuturor. Un zâmbet alb ca zăpada oferă încredere în sine și frumusețe, și este, de asemenea, o oglindă a unui om de succes. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că numărul persoanelor care decid să urmeze un tratament de albire la Dentocare Bucuresti și să-și îndeplinească visul de a avea dinți frumoși este în continuă creștere. Iată cum să alegi cea mai bună metodă, ce cost ar trebui să iei în considerare și ce efecte poți aștepta.
Dar este albirea dinților sigură pentru sănătate? Cu toate acestea, se pare că poți fi sigur în acest sens. Potrivit asigurărilor specialiștilor, albirea este sigură și complet inofensivă pentru smalțul dinților. Condiție? Procedura trebuie efectuată corect și în conformitate cu recomandările medicului dentist (în special la albirea la domiciliu).
Albirea nu slăbește structura dinților sau crește susceptibilitatea acestora la carii. Este adevărat că, după procedură, se poate întâmpla ca pacientul să prezinte hipersensibilitate temporară a dinților la căldură și frig, dar dacă nu dispare în câteva ore, pastele de dinți moderne și gelurile împotriva hipersensibilității ar trebui să vină în ajutor. Specialiștii adaugă că, de dragul sănătății dinților, este mai bine dacă renunți la albirea dinților cu sifon, lămâie sau sare. Se întâmplă ca aceste metode să producă un efect redus, dar afectează grav smalțul.
Pregătiri pentru procedura în sine
Atunci când te decizi pentru albirea dintilor, ar trebui să îți amintești că o condiție necesară inițierii acesteia este înlocuirea tuturor plombelor și curățarea zonelor afectate de carii. Aceasta este o necesitate datorită utilizării preparatelor în timpul procedurii care ar putea pătrunde în astfel de spații și irita pulpa dentară. Din fericire, ochiul unui dentist instruit, în timpul vizitei de control, va permite să evalueze dacă cavitatea orală necesită intervenție, înainte de începerea albirii.
De regulă, nu starea dinților cauzează cele mai multe probleme, ci selectarea metodei adecvate. Există o serie de preparate de albire disponibile pe piață, variind de la paste, geluri cu suprapuneri sau benzi impregnate cu substanțe de albire. Acestea sunt metode sigure și relativ ieftine, dar de fapt nu aduc rezultate satisfăcătoare. În cel mai bun caz, elimină depunerile de tartru, cafea și țigări și nu luminează culoarea smalțului sau dentinei.
Drept urmare, poți obține un efect cu adevărat satisfăcător numai cu ajutorul unui dentist. Acolo, de obicei, ai de ales o metodă de suprapunere sau albire cu ajutorul lămpilor. Din acest grup, metoda suprapunerii este mai ieftină și, de obicei, mai eficientă. Avantajul metodei suprapunerii este, fără îndoială, faptul că este efectuat de pacient la domiciliu. Acesta constă în purtarea unei suprapuneri la comandă timp de mai multe sau mai multe ore în timpul zilei sau timp de două săptămâni, noaptea.
Albirea în cabinet necesită 2-4 vizite la dentist, cu un interval săptămânal, și este, de asemenea, de aproape trei ori mai scumpă decât albirea la domiciliu. În cazul dinților cu decolorare foarte mare, merită luată în considerare instalarea coroanelor sau a fațetelor din porțelan, oferind adesea un efect mai bun decât albirea. Fațetele dentare sunt plăci subțiri din porțelan care se lipesc de suprafața frontală a dinților.
Albirea dinților permanentă sau pentru câțiva ani?
Factorul decisiv în ceea ce privește dacă dinții sunt albiți permanent sau doar pentru câțiva ani este starea lor. Dacă dinții nu sunt uzați și, prin urmare, stratul de smalț nu este deteriorat, pacientul va primi o albire permanentă. Cu toate acestea, dacă stratul de smalț este uzat până la dentină, dinții se vor albi, dar pot avea tendința de a decolora din nou. În acest caz, trebuie luate în considerare următoarele: repetă albirea cel puțin o dată la șase luni sau, după albire, corectează forma dinților și reconstruiește smalțul pierdut cu fațete ceramice.