Mentenanta curelelor la cositoarele agricole

Mentenanta curelelor la cositoarele agricole

In agricultura, pentru a se obtine productia dorita este foarte important ca intretinerea utilajelor sa fie facuta ca la carte si regulat, tinand cont de un calendar foarte bine organizat. Cantitatea productiei agricole va depinde in mare parte de eficienta cu care este planificat fiecare detaliu din lucrarile agricole, de starea pe care o au utilajele si de calitatea pe care piesele de schimb o au. Prin urmare, este foarte important sa se acorde atentie celor mai importante piese componente ale utilajelor asa cum sunt curele de transmisie si elemente care necesita lubrifiere.  Pe piata pof fi gasite curele cositoare la preturi foarte avantajoase si care pot inlocui vechile componente.

Este recomandat ca reviziile sa fie facute inainte de a incepe noul sezon agricol. O revizie foarte bine facuta, cu uleiuri si cu piese originale de calitate, asigura o buna functionare indelungata si neintrerupta a utilajului in plin sezon agricol. Astfel pot fi evitate intreruperile programate.

Cum pot fi pregatite utilajele agricole pentru lucrarile de primavara?

Cele doua actiuni principale ce trebuie sa fie realizate in perioada aceasta sunt reviziile periodice si repararea defectiunilor. In acest sens pot fi folosite pompe gresare si alte astfel de instrumente pentru mentenanta, astfel incat sa te asiguri ca obtii tot ce ai nevoie pentru o intretinere corecta. Pentru a avea o buna eficienta se recomanda folosirea unui calendar al reviziilor, lucrul acesta fiind practic si simplu si ajutandu-te la prevenirea mai multor situatii neprevazute si neplacute.

Pentru un bun randament este recomandat sa fie urmate sfaturile de mai jos:

Tractoarele si utilajele agricole trebuie sa fie ferite de umezeala si de temperaturile extreme in perioada in care nu sunt folosite. Motoarele utilajelor trebuie sa fie pornite in mod regulat la anumite intervale de timp si trebuie sa fie verificata de fiecare data temperatura lor.

De asemenea, nivelul de ulei trebuie sa fie schimbat la timp si sa fie verificat periodic, in conformitate cu fisele completate cu mare atentie.

Este recomandat sa fie verificat si nivelul de antigel si de lichid de racire ca o masura de prevenire suplimentara inainte de fiecare pornire.

Intretinerea cositoarelor este importanta si poate afecta productia

Intretinerea generala a cositoarelor este extrem de importanta si trebuie sa fie facuta in mod corespunzator. In lipsa unei intretineri adecvate exista riscul ca piesele sa se deterioreze si sa descoperi ca nu poti folosi cositoarea in momentul in care ai cea mai mare nevoie de ea. Un alt aspect la fel de important este faptul ca o cositoare electrica ce functioneaza cu ajutorul curelelor de transmisie risca sa se strice iremediabil atunci cand curelele se rup si distrug din cauza vitezei de miscare tot ce le iese in cale.

Un alt aspect la fel de important este faptul ca toate aceste cositoare vin cu instructiuni clare de folosire, ceea ce le face usor de intretinut daca lucrurile sunt analizate corespunzator. Ce inseamna asta? Ca va fi necesar sa fiecare cositoare sa respecte un progam de mentenanta clar, atent supravegheat de persoana care se ocupa de aceste utilaje.