Pași simpli pentru a ne pregăti pentru o escapadă perfectă cu cortul

Pași simpli pentru a ne pregăti pentru o escapadă perfectă cu cortul

Să mergi într-o mini vacanță cu cortul este mereu distractiv, mai ales dacă poți lua cu tine întreaga gașcă de prieteni sau toată familia. Planificarea unei escapade perfecte în natură necesită timp, puțin efort și unele măsuri de siguranță dar dacă ai deja câteva articole pentru călătorii, nu îți mai trebuie decât unele accesorii camping și drumeții pentru ca toată lumea să se simtă confortabil.

Chiar dacă sună prea solicitant, este momentul să lăsăm comoditatea pentru alte dăți! Un concediu comod poate fi oricând la dispoziția noastră dar, o excursie activă în natură care te ține minut de minut conectat  de cei  dragi, nu este.

Pe măsură ce viața devine tot mai complicată și stresantă,  în același timp este tot mai greu să menținem legătura cu prietenii noștri sau cu familia, dar, o excursie anuală cu cortul ar rezolva această problemă și în plus, pe lângă consolidarea relațiilor, ai avea parte de o activitate deosebită de benefică organismului.

Dacă țineți cont de câțiva pași simpli pentru organizarea excursiei perfecte, pași care sunt totodată esențiali, o să reușiți să aveți parte de cea mai minunată și memorabilă experiență din categoria ”momente unice de fericire ale vieții”.

Stabilește o locație.

Stabilirea locației  ar trebui să o faceți împreună cu prietenii sau familia și este primul lucru pe care ar trebui sa îl faceți. Pentru că multe alte lucruri care trebuie gândite și organizate depind de acest lucru, nu are rost să vă planificați restul excursiei daca nu știți încă unde mergeți.  În funcție de locul de campare, vei ști ce limite, opțiuni sau ce necesități o să ai. Dacă ați căzut de acord asupra unei locații, se poate trece la pasul următor.

Planifică meniurile în prealabil.

Chiar dacă pare o sarcină aparent normală și simplă, planificarea mâncării pentru excursie poate fi destul de dificilă din cauză că nu o să aveți la dispoziție în ”bucătăria naturală”, toate ustensilele pe care le aveți în cea  de acasă. Stabiliți în mare, mesele esențiale și faceți o listă cu ustensilele de care o să aveți nevoie pentru a le pregăti dar și o listă cu toate alimentele și cantitățile necesare pentru toată perioada. Dacă locația pe care ați ales-o dispune de magazine care sunt relativ aproape, atunci nu ar trebui să vă stresați prea tare cu calcularea cantităților în amănunt.

Locurile de dormit

Asigurați-vă că aveți destule locuri de dormit în corturi. Nu toată lumea are un cort acasă și din cauza aceasta, pentru a evita dormitul incomod în mașină,  trebuie să calculați cu exactitate locurile de dormit și implicit cele necesare dormitului. Nu vă panicați dacă nu sunt suficiente pentru că, în categoria de accesorii camping și drumeții găsiți orice vă lipsește.

Siguranță și confort.

Un pas important este să nu uitați unele articole pentru călătorii importante, cum ar fi spray-ul anti țânțari,  crema de soare, umbrela, produse de igienă, și alte articole care vă țin departe de neplăceri.

Distracție și activități.

Acesta este un pas simplu și deosebit de important care practic face obiectul excursiei.  Plănuiți să faceți cât mai multe activități în funcție de locație și de hobby-urile persoanelor din jur. Nu uita undițele și toate necesare pentru pescuit, nu uita hamacul pentru relaxare, nu uita jocurile (cărți, table, remi, monopoly, etc), microfonul pentru concursul de karaoke pe care o să îl faceți în jurul focului, barca – dacă intenționați să faceți plimbări pe lac, armele de paintball dacă o să organizați jocuri de echipe cum este     capturarea steagului în pădure”, lanternele pentru învățarea și practicarea codului morse, echipamentul de cățărare și escaladare a muntelui și a împrejurimilor, etc.