Dupa cum ati observat deja, si la noi in tara si-a facut aparitia noul telefon entry-level Samsung A02, astazi am liat hotararea de a face un articol despre acest smartphone. Si cu siguranta, o sa fie unul pe placul tau.
Pentru inceput, vom stabili pretul aproximativ al acestuia. In acest moment se fine cu 700 de lei.
Terminalul a beneficiat de un acumulator echipat cu fast charging 15W si capacitate promitatoare de 5000mAh, ceea ce ne bucura. Ne place sa vedem faptul ca, Samsung isi echipeaza nu doar terminalele mid-range si high-end cu baterii facute sa dureze toata ziua.
Acum ne indreptam atentia pe ecranul smartphone-ului si iti spun de pe acum ca impresia este una pozitiva.
Producatorul s-a oprit la un panou PLS TFT LCD accesorizat cu o diagonala mare de 6.5 inci, format 20:9, rezolutie HD+ (1600×720 pixeli) si 270PPI densitate pixeli.
Pe partea de specificatii iti mai spun si ca display-ul contine un notch in forma de V, raport ecran/corp de aproape 82 procente si geam curbat 2.5D. Asta inseamna ca este usor de zgariat si spart, asa ca va fi nevoie sa optezi pentru o husa Samsung A02.
Per total, putem considera ca telefonul dispune de un ecran deloc de neglijat.
Insa, cum tot ceea ce este frumos se termina repede, trebuie sa ne oprim aici cu laudele atribuite acestui telefon, pentru ca ajungem la partea cu “asa nu“.
Iar ca sa iti spun in mare ce este mai putin de apreciat, iti voi lasa cateva repere, aceste sunt: chipset modest, conectivitate slaba, sigur se putea mai multa memorie, pret mare pentru ce ofera.
O sa incep prin a-ti oferi cateva detalii despre procesorul dispozitivului. Samsung A02 dispune de un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 450 (Cortex A53), ceea ce nu ne place, si nu doar noua.
Snapdragon 450 este un procesor foarte vechi ce a debutat oficial in 2017, care in prezent este depasit de evenimente actuale cu mult. Placa grafica Adreno 506 a chipset-ului nu poate rula in conditii rezonabile jocuri precum Asphalt 9, PUBG Mobile, Call of Duty Mobile, Fortnite Mobile, Shadowgun Legends si alte titluri, iar pentru cei pasionati de jocuri si care nu au un pc sau laptop performant, nu este o veste deloc buna.
Cu chipset-ul SD450 trebuie sa te limitezi in a juca titluri precum Temple Run, Candy Crush, Subway Surfers si alte jocuri similare, mai potrivite pentru adolescenti. Este posibil ca si unele din acele jocuri sa ruleze cu putine FPS-uri pe device, dar ne multumim si cu ce avem.
Aspectul legat de performanta modesta in gaming a propulsorului SD450 este punctajul atins in benchmark-ul AnTuTu. Chipset-ul obtine scorul de aproximativ 89.000 puncte.
Inainte de a merge mai departe, iti aduc la cunostinta faptul ca, Samsung a utilizat chipset-ul SD450 si pe smartphone-urile Galaxy A02s si Samsung Galaxy 11.
Continuam cu partile slabe si iti dezvalui niste detalii despre conectivitate. Incepem cu un aspect usor trist. Smartphone-ul Samsung nu are scanner de amprente, dar nu voi mai spune si altceva.
Pe device gasim WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.2, USB C, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, jack 3.5mm, slot triplu (Dual SIM + MicroSD) si cativa senzori, cum ar fi de lumina, accelerometru si proximitate, dar nu sunt niste aspecte extraordinare care sa ne faca sa uitam cele ee mai sus.
Pentru un device generatie 2021, lipsa WiFi 802.11 ac si Bluetooth 5.0 este complet impardonabil.
Un alt aspect care nu iti va placea, cu siguranta este combo-ul memorie + stocare. Terminalul ofera 3GB RAM + 32GB ROM (eMMC 5.1), ceea ce in ziua de azi este destul de putin.
Si acum probabil te intrebi de ce am mentionat mai devreme faptul ca, am observat utilizarea procesorului Snapdragon 450 si Snapdragon 662.
Ei bine, pentru ca smartphone-ul Samsung A02 costa 700 lei iar alte telefoane, precum Motorola G9 Play, care are si el SD662, poate fi gasit online pentru 600 – 630 lei, iar asta ne face sa ne indoim cam mult de Samsung A02.
Per total, terminalul Motorola este net superior: chipset Snapdragon 662, 4GB RAM+64GB, WiFi 802.11 ac, NFC, scanner de amprente, Bluetooth 5.0, dar si multe altele, dar nu despre acest telefon vorbim azi.
Alte specificatii care te-ar mai putea interesa, ar fi: sistemul de operare Android 10 cu interfata One UI Core, dar cred ca deja te-ai obisnui cu el, camera principala ce are o capacitate de 13MP (F2.2) + 2MP (bokeh, F2.4) + 2MP (macro, F2.4), autofocus, flash LED, video 1080p 30fps, o camera selfie, design-ul carcasa din plastic, ceea ce nu ne incanta, pentru ca se va zgaria foarte repede, va atrage praf si va fi nevoie sa iti cumperi inca din prima zi de achizie, o husa Samsung A02, ca sa poti fi sigur ca daca-l scapi, nu se va crapa.
Iar dimensiunile si greutatea sunt urmatoarele: 164.2 x 75.9 x 9.1mm si 196 grame.
Per total, nu as putea spune ca nu merita achizitionat, pentru ca nu este un telefon slab, este un entry-level care se descurca chiar forte bine.
Insa ar fi recomandat sa il achizitionezi cand prinzi o reducere mai mare, ca să-și justifice mai bine pretul.
Iar pe final, te sfatuiesc sa arunci un ochi si pe RobestShop.ro, de unde iti poti alege husa Samsung A02s, dar si folia pentru ecran.