Safirul, noua vedetă pentru cerceii doamnelor

Safirul, noua vedetă pentru cerceii doamnelor

Tendințele în modă au o ciclicitate de necombătut așa că nu este de mirare faptul că strălucitoarele safire au revenit în atenția publicului, probabil și pe fondul temperaturilor tot mai înalte care cer o accesorizare răcoroasă și bijuterii care să aducă un dram de briză.

Încă de la începutul călduros al verii a crescut numărul doamnelor și domnișoarelor care achiziționează, ori cer cadou, o pereche de cercei safir, o bijuterie fină și unică, ideală pentru evidențierea unei ținute și posturi inegalabile.

Safirul are fascinanta putere de a cuprinde toate nuanțele de albastru, până la albastrul foarte închis, confundat uneori cu negrul. 

Cel mai scump safir din istorie a fost descoperit de curând, în 2015, într-o mină din Sri Lanka, și valorează cel puțin 100 de milioane de dolari, având 1.404 carate. 

Valmand, unul dintre cei mai importanți producători de bijuterii din aur și platină, cu diamante și pietre prețioase, a precizat că de la începutul anului 2022 numărul cerceilor cu safir achiziționați a fost cu mult peste datele din anii precedenți, tendința fiind evidentă. 

„Având experiență în industrie putem remarca cu o oarecare ușurință faptul că tendințele cumpărătorilor se reflectă și în sezonalitate. Ori vice-versa. Așa că prezența safirului în viețile noastre își găsește justificarea evidentă în faptul că răcoarea acelui albastru aduce un plus de calm pentru cel care se bucură de el, atât privitorul cât și cel care poartă bijuteria”, a declarat unul dintre bijutierii Valmand.

De asemenea, proprietățile magice ale safirului sunt cunoscute de către cei mai mulți dintre noi, această minunată piatră prețioasă având capacitatea de a păstra stresul și energiile negative la distanță de cei care se bucură de o pereche de cercei cu safire.