Sfaturi utile de urmat in cazul unei daune EuroIns

Sfaturi utile de urmat in cazul unei daune EuroIns

Niciun sofer nu ar vrea sa fie pus fata in fata cu daune care sunt eligibile pentru despagubiri, in special daune acoperite de polita RCA. De ce? Ei bine, deoarece aceste daune si in special dosarul aferent lor sunt rezolvate mai greu decat o dauna tip CASCO, de exemplu. Totusi, acestea trebuie rezolvate!

Pentru a evita plata din propriul buzunar a reparatiei masinii tale, trebuie sa te ocupi de daune EuroIns intr-un mod corespunzator si, dupa cum s-ar spune, ca la carte!

Iata cateva sfaturi utile privind documentele necesare si procedurile de urmat in cazul unei astfel de daune!

Ce trebuie sa faci dupa producerea daunei?

Dupa ce ai fost implicat intr-un accident auto, trebuie sa verifici daca sunt sau nu raniti. In cazul in care sunt, procesul de avizare/constatare daune EuroIns mai poate astepta. Daca nu sunt raniti/victime, atunci trebuie sa faci, cat mai curand, urmatoarele:

 • Avizarea/notificarea daunei, furnizand informatii esentiale despre dauna in sine;
 • Preluarea datelor de contact si identificare ale soferilor implicati in accident;
 • Pregatirea politei RCA a persoanei care face notificarea – anume a ta;
 • Strangerea de detalii si informatii despre locul si modul in care s-a produs accidentul;
 • Punerea la punct a documentelor aferente masinilor implicate in accident;
 • Strangerea de informatii privind starea vehiculului tau – daca este nedeplasabil, ai nevoie de o echipa de tractare.

La toate cele de mai sus se adauga si un formular de constatare amiabila care ar trebui realizat intre soferii implicati in accident. Un astfel de formular garanteaza faptul ca rezolvarea unei daune EuroIns se va face mai rapid, din moment ce fortele de ordine locale nu trebuie sa intervina.

Ce implica constatarea unei daune?

Constatarea unei daune implica, din nou, o serie de documente si date pe care trebuie sa le aduni si sa le ai la indemana atunci cand vorbesti cu asiguratorul tau:

 • Cartea de identitate;
 • Permisul de conducere;
 • Certificatul de inmatriculare al masinii;
 • Copie dupa polita RCA;
 • Constatarea amiabila.

Acesta este minimul de documente de care ai nevoie. Sunt necesare alte documente in cazul in care nu te poti prezenta personal pentru constatare daune EuroIns sau daca masina este detinuta de o societate.

Poti face acest proces mai usor?

Daca vrei sa te ocupi personal de intregul proces, tine minte ca trebuie sa treci prin avizare, constatare, creare dosar si etapa de despagubiri in sine. Acest proces poate dura destul de mult timp – persoanale cu un loc de munca vor fi probabil nevoite sa isi ia 1-2 zile libere.

Totusi, exista o modalitate prin care poti face intregul proces mult mai usor. Mai exact, o echipa de profesionisti a unui centru de daune nu numai ca iti poate oferi consultanta privind dosarul tau de dauna, dar iti pot pune la dispozitie atat servicii de reparatii pentru masina ta, cat si servicii aditionale precum masina la schimb.

Un centru de top unde poti face o constatare daune EuroIns mult mai usoara este Cars Inv – centru de daune cu service incorporat si cu servicii de cea mai inalta calitate. Daca vrei sa ai cat mai putine pe cap dupa ce ai fost implicat intr-un accident si masina ta prezinta daune, poti lasa absolut totul pe mana expertilor Cars Inv!