Te confrunti cu o baterie auto descarcata complet? Solicita ajutorul unei firme de tractari!

Te confrunti cu o baterie auto descarcata complet? Solicita ajutorul unei firme de tractari!

De cele mai multe ori, sezonul rece este principalul vinovat de descarcarea bateriei auto. Din acest motiv, soferii care intentioneaza sa plece iarna la drum lung trebuie sa se asigure ca au un autoturism complet functional din toate punctele de vedere si ca bateria se afla intr-o conditie ireposabila. Nimeni nu isi doreste sa fie blocat intr-o zona de munte din cauza faptului ca bateria auto s-a descarcat brusc.

Daca, totusi, conducatorul auto experimenteaza o astfel de situatie si se afla, de pilda, in apropierea Brasovului, nu trebuie sa intre in panica. Tot ce trebuie sa faca este sa traga masina pe dreapta si sa telefoneze la o firma de tractari auto din Brasov pentru a fi indrumat de specialisti. Aflandu-se in apropiere, compania isi poate trimite personalul de urgenta in locul indicat de sofer pentru a-l ajuta si pentru a-l transporta in siguranta catre un service.

Ce se poate face in cazul unei baterii auto descarcate?

Folosirea cablurilor electrice

Metoda este una clasica, dar eficienta. Soferul are nevoie de o alta masina care sa indeplineasca rolul de „donator”. Prin intermediul cablurilor electrice, bateria descarcata se conecteaza la o baterie incarcata, tinandu-se cont, bineinteles, de culorile bornelor (bornele pozitive se conecteaza prin intermediul cablului rosu, iar cele negative prin intermediul cablului negru). Pentru ca aceasta procedura sa fie eficienta, este nevoie ca cele doua autoturisme sa se afle la o distanta foarte mica unul de celalalt.

Folosirea unui dispozitiv portabil special conceput pentru incarcare

Dispozitivele de acest fel sunt cunoscute si sub numele de jump starter si sunt de un real folos in momentele de impas. Datorita faptului ca sunt de dimensiuni reduse si compacte, sunt usor de transportat. Pentru folosirea lor este nevoie de contactul cuplat. Cablurile aparatului se conecteaza la bornele acumulatorului, respectandu-se simbolurile. Ulterior, se poate porni motorul pentru a vedea daca este functional.

Solicitarea ajutorului specialistilor auto

In cazul in care soferul se afla de unul singur intr-o zona pustie si nu are la dispozitie aparatul mentionat anterior, ii mai ramane disponibila o singura optiune: sa contacteze o firma de tractari auto pentru remorcarea masinii la cel mai apropiat service. Acolo, specialistii pot fie sa-i incarce bateria soferului pentru a-si continua drumul in conditii sigure, fie o pot inlocui in cazul in care este defecta din diverse motive.

Sfatul expertilor auto este sa se inlocuiasca la timp bateria autoturismului dupa o anumita perioada de functionare sau, macar, sa se achizitoneze una de rezerva. De asemenea, este important ca dispozitivul sa fie depozitat in conditii optime, astfel incat sa nu se defecteze in timp. Trebuie sa stea ferita de razele UV, dar si de umiditate. Pe langa toate acestea, este necesara si achizitionarea unor produse de calitate, care sa faca fata cu succes temperaturilor scazute.

Cu alte cuvinte, conducatorii auto care raman blocati pe drumuri pustii din cauza descarcarii bateriei auto si sunt singuri, trebuie sa solicite de urgenta ajutorul unei firme de tractari auto, care sa le vina in ajutor intr-un timp scurt.