Tipuri de gin pe care le poți folosi la prepararea ginului tonic

Tipuri de gin pe care le poți folosi la prepararea ginului tonic

Ginul tonic este un cocktail care nu mai are nevoie de nicio prezentare, preparat după o formulă simplă și ușor de reținut. Ingredientele de bază sunt ginul și apa tonică, la care se mai adaugă niște cuburi de gheață și 1-2 felii de lămâie.

Când prepari un astfel de cocktail, trebuie să ai grijă de fiecare dată sa păstrezi proporția de o măsură de gin la trei măsuri de apă tonică. De exemplu, pentru 50 de mililitri de gin, ai nevoie de 150 de mililitri de apă tonică, iar când combini băuturile în pahar, ginul se toarnă de fiecare dată primul.

Dacă formula ginului tonic este simplă, mai complicat ar putea fi să alegi sortimentul de gin potrivit, dat fiind faptul că oferta este una variată.

Noi am încercat mai multe variante, iar în acest articol ți le prezentăm pe cele care ne-au reținut atenția în mod special.

 

Gordon’s London Dry Gin

Prima recomandare, este o sticlă de gin de la Nitela Shop, de 0,7 litri, din care poți prepara cocktail pentru toată gașca. Este vorba de Gordon’s London Dry Gin – o marcă foarte cunoscută, dar asupra căreia plutește o umbră de mister. Aceasta, pentru că secretul rețetei sale este păstrat cu strictețe și se pune că doar 12 oameni din întreaga lume îl cunosc în prezent.

Rețeta originală are mai bine de 250 de ani, iar în tot acest timp nu a fost schimbat nici măcar un singur ingredient.

Producătorii au dezvăluit doar că folosesc condimente întregi și fructe mărunte, pe care le țin la macerat un an și jumătate, după care amestecul este distilat de trei ori și aromat. Se mai știe că aroma e dată de o combinație de ienupăr, semințe de coriandru și angelică, alături de alte plante al căror nume este ținut secret, dar care dau acestui gin gustul ce-l caracterizează.

 

Wembley Strawberry Pink Gin

Dacă ești în etapa de testare, îți recomandăm, o sticlă de Wembley Strawberry Pink gin 0,05 l, care conține exact doza necesară pentru un gin tonic.

Acesta este cel mai nou sortiment lansat de celebrul brand de gin Wembley, rețeta clasică fiind îmbogățită cu o aromă naturală de căpșune.

Metoda de preparare nu diferă cu nimic de cea a clasicului Wembley London Dry Gin, constând în redistilarea alcoolului etilic în alambicuri tradiționale și aromatizarea acestuia cu boabe de ienupăr și alte plante. În cazul sortimentului pe care ți-l prezentăm, este adăugat și sirop concentrat de căpșune, care dă ginului o culoare și un gust aparte.

Prin urmare, și ginul tonic preparat cu un astfel de ingredient va avea o nuanță de roz și un gust de căpșune, combinat cu celelalte arome specifice ginului.

 

Beefeater Pink Gin

Rămânem la ginurile cu aromă de căpșune și îți prezentăm un alt produs ideal pentru un cocktail aromat și cu un aspect irezistibil.

Este vorba de Beefeater Pink Gin 0,7 l – o variantă îmbunătățită a  Beefeater London Dry Gin. Pe lângă ienupărul care nu poate fi exclus, rețeta originală include alte 8 plante aromatice, printre care și portocalele de Sevilla sau coaja de lămâie.

Calitatea sa confirmată de numeroasele premii este acum îmbunătățită prin adăugarea aromei naturale de căpșune, căreia i se datorează și denumirea acestui sortiment.   

Spre deosebire de clasicul Beefeater London Dry Gin, care este incolor, Beefeater Pink Gin are o culoare rozalie, dată de siropul de căpșune adăugat.

 

Pentru că ginul se bea mai mult sub formă de cocktail, trebuie să mai știi că producătorii s-au adaptat cererii, lansând și alte sortimente cu arome speciale, cum ar fi cele de portocală, grepfrut, zmeură sau fructe de pădure.

Ceea ce rămâne neschimbat este aroma definitorie de ienupăr, datorită căreia ginul poate fi recunoscut foarte ușor, fie că e băut simplu sau ca ingredient în cocktailuri.