Vara 2022: Topul celor mai problematice și eficiente aeroporturi

Vara 2022: Topul celor mai problematice și eficiente aeroporturi

În timpul verii anului trecut, 50% dintre zborurile europene au întâmpinat întârzieri, în timp ce aproximativ 2.000 au fost anulate zilnic în 2022, conform unui raport recent al Eurocontrol. Călătorii nu au fost surprinși, deoarece au avut de înfruntat cozi lungi și anulări neașteptate.

Pe parcursul anului, doar două treimi dintre zboruri au plecat la timp, în comparație cu 73% din 2019. În timpul verii, situația s-a înrăutățit, iar punctualitatea plecărilor a scăzut sub 50% la începutul lunii iulie și între 50 și 60% în cea mai mare parte a verii.

Eurocontrol a clasificat cele mai mari 20 de aeroporturi europene în funcție de punctualitatea sosirilor și plecărilor. Aeroporturile din Lisabona și Frankfurt au avut cele mai mici rate de plecare la timp, cu 54% și 56% respectiv.

Pe de altă parte, Oslo și Madrid au ocupat locurile fruntașe în punctualitatea sosirilor și plecărilor. Aeroportul Madrid Barajas a avut o rată de 81% a plecărilor la timp, iar în Oslo, 77,2%.

Raportul Eurocontrol a analizat și întârzierile datorate controlului traficului aerian. Marea Britanie este cel mai aglomerat nod de control al traficului aerian, urmată de Germania, Spania și Franța. Cu toate acestea, cele mai aglomerate țări nu au fost neapărat cele mai afectate.

Marea Britanie și Spania au reprezentat doar 12% din întârzierile controlului traficului aerian. În schimb, Germania a înregistrat aproape o treime (30%) din întârzieri, datorită performanței deficitare a zonei de control al traficului aerian din Karlsruhe, unde întârzierile au crescut cu 165% față de 2019. Franța a acumulat, de asemenea, 21% din întârzierile europene.

Principala cauză a întârzierilor a fost lipsa personalului. În timpul pandemiei de COVID, mii de angajați din aviație au fost concediați, astfel încât companiile aeriene și aeroporturile s-au confruntat cu dificultăți în gestionarea creșterii numărului de călători. Războiul din Ucraina a redus și spațiul aerian disponibil, conform raportului Eurocontrol.

Închiderea spațiului aerian rusesc a condus la rute de ocolire mai lungi, iar utilizarea crescută a spațiului aer ian european de către armată a perturbat fluxurile obișnuite de trafic. Se estimează că 650 de zboruri pe zi au fost nevoite să aleagă rute mai sudice din cauza conflictului din Ucraina.

În concluzie, întârzierile și anulările zborurilor în Europa au creat neplăceri semnificative pentru călători vara trecută. Performanța diferitelor aeroporturi și țări în ceea ce privește punctualitatea subliniază provocările cu care se confruntă industria aviației în gestionarea traficului aerian și a personalului. Pentru viitor, este esențial să se analizeze și să se abordeze aceste probleme pentru a îmbunătăți experiența călătorilor și a reduce impactul negativ asupra industriei și mediului.

Pe măsură ce întârzierile și anulările zborurilor continuă să afecteze călătorii, este important să știți ce opțiuni aveți pentru a obține compensații. Trouble Flight este un serviciu care vă poate ajuta să obțineți compensații pentru întârzierile și anulările zborurilor, fără a fi nevoie să comunicați direct cu compania aeriană.

Trouble Flight facilitează procesul de solicitare a compensațiilor, permițându-vă să vă concentrați pe călătoria în sine, în loc să vă preocupați de aspectele birocratice. Pentru a beneficia de serviciile Trouble Flight, trebuie doar să completați formularul de pe site-ul lor, furnizând informațiile necesare legate de zborul afectat.

Echipa Trouble Flight se va ocupa de restul, verificând eligibilitatea dvs. pentru compensație și lucrând în numele dvs. pentru a vă obține compensația meritată. Prin utilizarea Trouble Flight, puteți fi sigur că veți beneficia de experiența și cunoștințele necesare pentru a naviga prin procesul de revendicare a compensațiilor în mod eficient și eficace.