Vrei sa-ti acoperi terasa? Descopera ce variante ai la dispozitie si la ce trebuie sa fii atent!

Vrei sa-ti acoperi terasa? Descopera ce variante ai la dispozitie si la ce trebuie sa fii atent!

Ai cumparat o casa si ai in curte o terasa de care vrei sa te bucuri la maximum?

Inseamna ca trebuie sa stii ce variante de acoperis terasa ai la dispozitie, astfel incat sa iti conturezi un spatiu extrem de placut, de care sa te bucuri in orice anotimp. Imagineaza-ti ca ai putea sa-ti bei cafeaua afara, indiferent daca este vara sau iarna. Suna bine, nu?

Care sunt cele mai populare tipuri de acoperis terasa?

In functie de materialele din care sunt lucrate, acoperisurile de terasa sunt impartite in cateva categorii despre care e bine sa stii cel putin cateva elemente:

  • acoperisuri realizate din structura metalica – astfel de modele au profile de tabla trapezoidala, fiind combinate cu beton monolit, dar si elemente care sunt prefabricate din alte tipuri de structuri pentru sustinere. In ceea ce priveste ancorarea, ea este una mecanica sau ete lipita cu adeziv, mai ales daca ai o casa noua, recent construita sau renovata;
  • acoperisuri create din panouri termoizolante – sunt extrem de usor de montat, oferindu-ti sansa de a te bucura de terasa ta in orice anotimp;
  • acoperisuri verzi, care sunt lucrate din straturi vegetale extensive – modern si eficiente, aceste modele au o sarcina care poate ajunge si pana la 400 kg/mp.

La ce trebuie sa fii atent, inainte de a alege cel bun acoperis pentru terasa ta?

In functie de modul in care ti-ai gandit terasa, este recomandat sa tii cont de cateva elemente extrem de importante, astfel incat sa poti alege cea mai buna varianta de acoperis. Printre acestea, principalele detalii care te ajuta sa obtii rezultate de calitate sunt urmatoarele:

  • aticul exterior – de preferat este sa fie realizat dintr-un beton armat, care sa aiba o grosime de cel putin 10 centimetri ori sa fie realizat din zidarie de caramida sau BCA. In ceea ce priveste inaltimea aticului, ea trebuie sa fie de cel putin 30 centimetri, daca masori de la ultimul strat ce apartine termosistemului de la terasele necirculabile;
  • guri de colectare – sunt esentiale mai ales atunci cand ploua torential ori cand primavara temperaturile cresc, iar zapada se topeste. Asigura-te ca gurile de colectare sunt bine montate: le poti pune prin interior si le pot racorda la coloane, care pot fi mascate cu rigips sau le poti monta prin exterior, situatie in care trebuie sa le contectezi la burlane. Verifica ambele variante, pentru a fi sigur ca la final, terasa ta va fi protejata si, in acelasi timp va arata bine!
  • pragurile de la usile catre terasa – in aceasta privinta, este bine sa stii ca pragurile trebuie neaparat sa fie putin mai sus decat nivelul pardoselii exterioare, astfel incat apa sa nu se poata infiltra pe sub usi. Cat despre tamplarie, aseaz-o pe o bordura, care sa fie cuprinsa in hidroizolatia terasei: este recomandat sa fie cu minimum 10 centimetri mai ridicata, in comparatie cu nivelul terasei;
  • panta de scurgere – in functie de cum o alegi, ploaia, dar si zapada vor fi foarte usor de indepartat de pe terasa. Conform specialistilor in domeniu, cel mai bine este ca panta de scurgere sa fie la circa 1 cm diferenta de nivel per metro liniar, cu mentiunea ca in zonele gurilor de scurgere, trebuie sa ai in vedere o grosime de minimum 4 – 5 centimetri.

Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de un acoperis terasa de calitate, acorda atentie fiecarui detaliu! Cere sfaturi din partea echipei Milucon.ro, iar astfel iti poti crea cel mai interesant si mai bine protejat spatiu, in care diminetile sa-ti fie pline de zambet, iar dupa-amiezele presate cu distractie! La Milucon poti gasi atat beton elicopterizat, cat si tot felul de servicii care iti pot veni in ajutor. 

Date de contact:

Telefon:  0766 419 049

E-mail: [email protected]