Cand poti evalua cu precizie maxima succesul unei interventii cu implant dentar?

Cand poti evalua cu precizie maxima succesul unei interventii cu implant dentar?

Cele mai bune tratamente sunt cele ale caror rezultate sunt vizibile rapid si se mentin pe termen lung. Astfel stau lucrurile cu un implant dentar, despre care orice medic stomatolog va spune ca reprezinta solutia ideala pentru inlocuirea unui dinte lipsa.

Etapele inserarii unui implant dentar

Potrivit specialistilor Dental Premier, atunci cand pacientul se prezinta la clinica stomatologica, este consultat, iar pentru aprecierea cat mai exacta a starii sale de sanatate sunt realizate radiografii si eventuale analize de laborator. Pe baza tuturor acestor informatii, este realizat planul de tratament.

Urmeaza etapa chirurgicala, de inserare propriu-zisa a suruburilor care vor tine locul radacinii dintelui si, ulterior, vor sustine o lucrare fixa. Inserarea in osul maxilar sau mandibular este o procedura chirurgicala, pe durata careia pacientul este anesteziat, astfel incat sa nu resimta deloc durere.

Dupa interventie, urmeaza o perioada de asteptare cuprinsa intre 2 si 6 luni, de la caz la caz. Este intervalul de timp necesar pentru ca implantul sa se prinda in os, in cadrul procesului cunoscut sub numele de osteointegrare.

Etapa protetica incepe cu realizarea unei incizii in dreptul implantului, urmata de montarea unui conformator gingival, care permite vindecarea estetica a gingiei. Apoi se monteaza un bont de transfer cu care se ia amprenta pentru viitoarea lucrare, realizata in laboratorul de medicina dentara.

In final, dintii ficsi creati pe baza amprentei sunt montati prin cimentare sau prin insurubare. Ei sunt sustinuti de implant, arata si pot fi folositi in toate privintele la fel ca dintii naturali.

implant dentar

Beneficiile tratamentului cu implant dentar

Indata dupa incheierea acestor etape, pacientul poate fi sigur ca a scapat de numeroase riscuri pentru starea de sanatate a cavitatii bucale si a intregului organism.

De pilda, oasele mandibulei si ale maxilarului nu vor mai fi afectate de prezenta unui spatiu gol, astfel incat vor ramane intacte. De asemenea, este prevenit fenomenul nedorit de migratie a dintilor si este redus semnificativ riscul de aparitie a cariilor sau a bolii parodontale. In plus, procesul de digestie se desfasoara in mod optim.

Inclusiv modul de a vorbi are de castigat de pe urma montarii unui implant dentar. Fiecare sunet – inclusiv cele la a caror formare participa nu numai buzele si limba, ci si dintii – va putea fi rostit cu maxima claritate.

Din punct de vedere estetic, dispare senzatia neplacuta oferita de existenta unui spatiu gol in gura, mai ales daca dintele pierdut se afla in partea din fata. Prin urmare, pacientul poate sa zambeasca din nou cu deplina incredere in sine, sa vorbeasca liber si, astfel, isi recapata naturaletea in interactiunile sociale.

In paralel, poate din nou sa se bucure de retetele si mancarurile preferate, indiferent care sunt acestea. Altfel, daca ramanea fara dinti sau daca alegea o proteza dentara mobila, ar fi avut probleme serioase de fiecare data cand manca alimente crocante ori lipicioase. Nu s-ar fi simtit confortabil nici in prezenta alimentelor sau a bauturilor prea reci ori prea calde. Insa, la finalul tratamentului, astfel de probleme sunt cu desavarsire uitate.

Astfel, beneficiile tratamentului cu implant dentar pot fi resimtite si evaluate pozitive indata dupa montarea lucrarii fixe definitive. Dupa aceea, ele se vor face simtite pe termen lung, de mai multe decenii!