Cum aleg corect aparatul de aer condiționat?

Cum aleg corect aparatul de aer condiționat?

Aerul condiționat a devenit elementul indispensabil din orice locuință. Temperaturile mult prea ridicate din timpul verii sunt cele care te împiedică să definitivezi un ambient relaxant în locuință. Atmosfera devine adesea mult prea sufocantă pentru a te bucura în liniște de un somn odihnitor sau a petrece timp de calitate alături de cei dragi.

În ciuda rolului practic pe care îl prezintă, ar trebui să iei în calcul câteva aspecte importante înainte de a opta pentru un asemenea dispozitiv:

  •   Analizează cu atenție specificațiile încăperilor – În cazul în care ai optat pentru un proiect casă simplă, alegerea aparatului nu va fi deloc o provocare. Zonele în regim open space sunt mai ușor de gestionat, tocmai pentru că aparatul oferă un flux uniform de aer rece. Dacă dispui de o locuință de mari dimensiuni va trebui să iei în calcul atât caracteristicile holului, cât și suprafețele camerelor.
  •   Asigură-te că locuința dispune de izolare termică – Astfel, vei putea menține o temperatură constantă în locuință. În plus, nu va mai fi nevoie să folosești constant dispozitivul.
  •   Gândește-te la nevoile tale și ale familiei – Dacă în casă locuiesc și copii mici e recomandat să optezi pentru alternativele care oferă un randament mediu. De asemenea, e ideal să oprești funcționarea aparatului cât timp copiii dorm sau se joacă.
  •   Optează pentru variantele silențioase, eficiente energetic – În cazul în care vrei să îmbini utilul cu plăcutul e recomandat să alegi variantele care fac parte din clasa energetică A. Te vor ajuta mai mult ca sigur să reduci consumul de energie, dar și sumele alocate pentru plata facturilor. De asemenea, alternativele silențioase sunt ideale pentru crearea unui ambient confortabil.
  •   Stabilește un buget clar – Una dintre cele mai mari greșeli ale celor care vor să achiziționeze un aparat de aer condiționat este că nu se gândesc dinainte la valoarea investiției. Tocmai de aceea, aleg de cele mai multe ori opțiuni mai accesibile ca preț, dar care nu prezintă funcții ingenioase. Totuși, nimic nu se compară cu eficiența aparte de care dau dovadă variantele de calitate superioară. Optează pentru aparatele care integrează funcții diverse: de purificare, scanare 3d, comenzi WI-FI sau autodiagnoză.
  •   Ia legătura cu un specialist în proiecte case – Înainte de construirea propriu-zisă a locuinței ar trebui să iei în calcul posibilitatea integrării aparatului într-una dintre încăperi. Dacă ai optat pentru o locuință construită de o firmă specializată, atunci nu va mai trebui să îți faci griji în ceea ce privește instalarea dispozitivului. Echipa va avea grijă să amplaseze aparatul în așa fel încât să nu influențeze negativ armonia întregului design.

Sfaturile de mai sus te vor ajuta mai mult ca sigur să alegi aparatul de aer condiționat potrivit nevoilor tale. Însă, nu uita cât de mult contează părerea unui specialist în asemenea situații. Ia în calcul așadar sfaturile primite din partea echipei care se ocupă de construirea și amenajarea locuinței. Ei sunt cei care te vor ajuta să definești efecte vizuale inedite și să te bucuri de o atmosferă plăcută.

Alege variantele capabile să îți ofere o gamă variată de avantaje!