De ce sa reciclezi uleiul uzat

De ce sa reciclezi uleiul uzat

Un studiu arata ca un singur litru de ulei alimentar aruncat in chiuveta polueaza un milion de litri de apa. Pentru cei ingrijorati cu privire la ce lasam pentru generatiile viitoare, aceasta stire este ingrijoratoare. Dar fiecare din noi poate face o schimbare – iar reciclarea uleiului uzat nu presupune un efort prea mare. Iata de ce ar trebui sa reciclezi uleiul uzat.

Motive sa reciclezi uleiul uzat

Odata ajuns in tevile de scurgere, uleiul uzat se solidifica si infunda tevile de canalizare, ceea ce poate rezulta in serioase probleme pentru gospodarie sau afacere. Apoi, uleiul ajuns in sistemul de canalizare cauzeaza defectiuni la statiile de epurare, iar costurile de reparatii si mentenanta se vor reflecta in pretul platit de consumatorul final.

Pe langa toate aceste efecte si defectiuni mecanice, uleiul folosit ajuns in natura are efecte nocive asupra mediului si a vietuitoarelor. Acest ulei uzat se infiltreaza in sol si apele subterane, asadar ploueaza apa de altfel potabila.

Aproape 25% din poluarea apei este cauzata de actiunile oamenilor, cand arunca uleiul uzat in canalizare. La Solution Atac, te incurajam sa reciclezi uleiul uzat si sa opresti poluarea surselor de apa potabila. In acest sens, colectam uleiuri uzate de la societatile comerciale care detin bucatarie proprie – pizzerii, restaurante, firme catering, gogoserii, shaormerii, hoteluri si producatori industriali de alimente.

Ce trebuie sa faci daca vrei sa reciclezi uleiul uzat

Solution Atac SRL este o societate comerciala autorizata sa colecteze ulei folosit. La cererea dumneavoastra, vom incheia un contract complex de achizitie pentru toate categoriile obligatorii unei bune functionari. Societatea dumneavoastra este obligata, din punct de vedere legal, sa detina un astfel de contract pentru servicii DDD – dezinfectie, dezinsectie si deratizare – dar si pentru colectarea uleiurilor uzate.

Imediat dupa ce ne veti contacta, echipa noastra de profesionisti se va ocupa de tot ceea ce tine de procesul de colectare si reciclare a grasimilor vegetale si uleiului uzat obtinute la societatea dumneavoastra. In acest sens, va punem la dispozitie un separator hidrocarburi cu o capacitate de 50 de litri.

Uleiul uzat ajuns in natura reprezinta un real dezastru ecologic, iar la Solution Atac va ajutam sa prevenim acest lucru. Desi, pentru mult timp, uleiul uzat a fost privit ca un deseu, astazi este o marfa valoroasa ce poate fi transformata in biocombustibili si chiar ulei pentru incalzirea locuintei. In plus, biocombustibilii ard curat si, comparativ cu alte metode de incalzire a locuintei, nu produc monoxid de carbon si nu polueaza.

Orice tip de grasime sau ulei uzat poate fi reciclat si folosit ca ingredient la obtinerea biocombustibililor. Uleiul folosit reciclat de la societatea dumneavoastra va fi rafinat si transformat in biodiesel, care alimenteaza motoarele diesel fara a afecta calitatea aerului ca dieselul clasic. Astfel, reducem la minimum emisiile de carbon si ne aducem contributia la o lume mai buna, cu mai putina poluare.

Cere o oferta de la Solution Atac si venim cu solutia optima pentru nevoile tale!