Fisa medicala pentru schimbarea permisului, ultimul „obstacol” inainte sa recuceresti soselele!

Fisa medicala pentru schimbarea permisului, ultimul „obstacol” inainte sa recuceresti soselele!

Ai uitat sa iti schimbi permisul inainte ca perioada de valabilitate a acestuia sa fie depasita? Conform legilor in vigoare, fisa medicala schimbare permis este obligatorie doar atunci cand carnetul de sofer a expirat. Daca te regasesti in aceasta situatie, pregateste-te pentru etapele necesare obtinerii fisei auto.

Procedura nu este deloc complicata si nu dureaza mai mult de 1 ora. Daca iti faceai probleme in privinta timpului pe care va trebui sa il aloci si a deplasarilor repetate la diferite unitati sanitare, iata o veste buna: nu trebuie sa iti faci griji in aceste privinte!

Timpul va fi respectat intocmai, conform programarii stabilite, astfel incat nu va trebui sa iti anulezi intalnirile sau activitatile din agenda personala. Pentru a obtine fisa medicala schimbare permis de pe fisamedicala.info, vei face o singura deplasare si vei efectua toate investigatiile obligatorii solicitate prin lege la cabinetele din cadrul clinicii.

Care sunt actele necesare pentru fisa medicala auto?

In esenta, actele necesare sunt usor de obtinut, unele fiind deja in posesia ta. Iata ce documente va trebui sa prezinti personalului de la receptia clinicii!

  1. Buletinul sau cartea de identitate;
  2. Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca figurezi cu boli cronice;
  3. Ochelarii de vedere, daca esti purtator ai acestora.

 

In situatia in care suferi de diabet de tip I, vei avea nevoie si de scrisoarea medicala eliberata de medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce.

Dupa prezentarea si inregistrarea acestor acte, vei primi fisa medicala pentru schimbare permis, in care vor fi inscrise datele tale personale, antecedentele medicale indicate de medicul de familie cu privire la bolile cronice de care suferi si specialitatile pe care va urma sa le vizitezi. Rezultatele examenelor medicale la care vei fi supus si concluzia de a fi apt sau inapt pentru condus un autovehicul vor fi specificate in fisa auto, la finalul consultatiilor.

Care sunt controalele medicale pe care va trebui sa le efectuezi?

Nici la acest capitol nu vei intampina dificultati. Daca ai „sindromul” fricii de doctor sau te ia cu lesin la vederea picaturilor de sange, stai linistit! Controalele necesare pentru evaluarea starii tale de sanatate nu includ analizele de sange si nici folosirea acelor sanitare. Vino, deci, cu incredere si curaj, deoarece lista consultatiilor pentru fisa medicala schimbare permis cuprinde 6 specialitati care nu iti vor crea momente de panica. Iata care sunt acestea!

  1. Oftalmologie;
  2. ORL;
  3. Ortopedie;
  4. Medicina interna;
  5. Neurologie;
  6. Psihiatrie.

Faci parte din grupa a II-a de conducatori auto, ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E? Atunci ti se va solicita si controlul pneumologic, pentru identificarea riscului de apnee in somn.

Daca pe parcursul examinarilor, la una din specialitatile prevazute in lista, o concluzie medicala te va declara inapt pentru a conduce, atunci aceasta va fi si concluzia finala inscrisa. Fisa medicala are valabilitate 1 an de la data emiterii si poate fi utilizata pe teritoriul intregii tari.

Ai trecut cu brio examenele medicale si ai o sanatate care iti permite sa conduci pe drumurile publice? Atunci, bucura-te de avizul „APT pentru a conduce” inscris in fisa medicala pentru schimbare permis! Tocmai ai depasit ultimul obstacol inainte sa recuceresti soselele!