Papuci, papucei – nu contează cum le spui– verifică, pe care să le cumperi, ca să te simți confortabil!

Papuci, papucei – nu contează cum le spui– verifică, pe care să le cumperi, ca să te simți confortabil!

În cazul papucilor, nimic nu este mai important decât confortul. Deși de obicei alegi încălțămintea având în vedere confortul, uneori te întorci de la serviciu, excursii sau întâlniri cu dureri de picioare. Din fericire, papucii moi te așteaptă acasă. Pe ce să pui accent atunci când alegi încălțăminte pentru casă?

Confort, confort și din nou confort

Este greu să supraestimezi o pereche comodă de papuci după o zi lungă și obositoare. Din acest motiv, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să asiguri mărimea potrivită noilor tăi papuci. Fiecare persoană are o structură a piciorului ușor diferită, de care nu trebuie să uiți atunci când cumperi încălțăminte. Papucii nu trebuie sa fie greu de încălțat, iar dacă preferi un model cu degetele acoperite, partea din față a pantofilor nu trebuie sa ciupească degetele de la picioare. În caz contrar, vei experimenta disconfort în timpul mersului, iar un papuc prea strâns va duce la intrarea unghiei în piele. Având în vedere acest lucru, este o idee bună să alegi papuci ceva mai mari, care să lase suficient spațiu pentru un ciorap gros în zilele mai răcoroase.

Spumă, cauciuc, piele, blană – care este cel mai bun material?

Alegerea materialului papucilor are o mare influență asupra confortului la purtare, mai ales după câteva săptămâni sau luni de utilizare. Unii oameni preferă anumite tipuri de materiale, cum ar fi pielea naturală, în timp ce alții se concentrează pe utilizare. Desigur, alegerea finală depinde de gustul tău, dar sunt câteva lucruri de care trebuie să ții cont când vine vorba de material.

Papucii de blană, populari mai ales în sudul țării, sunt extrem de călduroși și arată grozav. Cu toate acestea, în timp, încălzirea se va consolida. Fără spălare regulată, papucii își vor pierde aspectul estetic și nu se vor potrivi atât de bine piciorului. Papuci de casă aleși adesea cu degetele acoperite – indiferent de material – îți vor face picioarele să transpire, ceea ce duce, la rândul său, la crearea unui miros neplăcut. Curățarea și utilizarea odorizantelor pentru pantofi te va ajuta să îți păstrezi pantofii într-o stare bună.

O soluție practică, deși mai puțin convenabilă sunt papucii din spumă și cauciuc. Papucii din acest material vor funcționa atât acasă, cât și la duș, sau când mergi la piscină sau plajă. Papucii impermeabili, rezistenți la mirosuri și ușor de curățat sunt o alegere pentru persoanele care prețuiesc utilizarea mai degrabă decât designul elegant. Cu toate acestea, este de menționat că, atunci când răsfoiești ofertele de șlapi, nu este interzis să alegem modele interesante, deși vor fi mai puțin complexe decât în ​​cazul altor tipuri de papuci.

Șlapi, papuci, sandale sau pantofi de balet – care dintre aceste au un croi mai bun?

În acest caz, nimic nu te împiedică să-ți dai drumul imaginației. Desigur, poți  ajunge la popularii papuci medicali sau de piscină, dar ofertele magazinelor includ și soluții mai neobișnuite. Pantofii ușori de balet sunt perfecți ca papuci de damă, ceea ce îți va permite să păstrezi un aspect elegant acasă, de exemplu atunci când te întâlnești cu prietenii. Papucii pot avea modele extrem de interesante, de exemplu, animale sau labe uriașe cu gheare. Totul depinde de ceea ce îți  va aduce cea mai mare bucurie și confort în timpul mersului.