Planificarea amenajarii baii – etape si pasi de urmat

Planificarea amenajarii baii – etape si pasi de urmat

Baile moderne au depasit de foarte mult timp toate barierele si au devenit mai mult decat niste simple spatii in care sa te speli dimineata si sa faci un dus rapid. Au devenit un spatiu destinat relaxarii unde poti sa iti petreci putin timp de calitate cu tine insuti si sa iti refaci energia pentru noi provocari si aventuri care te asteapta intr-o noua zi. Pentru a-si atinge potentialul maxim, baile moderne nu trebuie sa fie doar functionale ci sa fie spatii pline de personalitate care sa reflecte stilul de viata al celor care locuiesc in casa respectiva.

Daca ai in vedere sa realizezi o renovare completa a baii, trebuie sa stii ca totul porneste de la un plan concret, realizat pe etape, astfel incat sa stii de la bun inceput ce trebuie sa faci, cat va costa si posibilitatile de materializare.

Etapele amenajarii unei bai

Amenajarea baii presupune, in primul rand, sa colaborezi cu profesionisti in domeniu cu care sa te consulti, sa prezinti planul si ideile tale iar pe baza recomandarilor sa elimini sau sa adaugi lucruri noi pe listele tale. Inainte de toate, trebuie sa iti stabilesti in minte un stil de design deoarece acesta te va ajuta sa decizi schema de culori utilizate, tipul de obiecte sanitare care se potrivesc si nu numai.

Cu siguranta, trebuie sa te gandesti foarte bine la toate lucrurile de care ai nevoie pentru amenajarea baii si, cel mai important este sa nu faci rabat la calitate. Pana la urma este vorba despre un spatiu important pe care il vor folosi toti membrii familiei si pe termen lung. Este bine sa iti pastrezi optiunile deschise si sa te gandesti si la alternative atunci cand faci planificarea pentru amenajarea baii. De exemplu, s-ar putea ca un vas WC suspendat sa nu fie compatibil cu tipul de instalatie pe care il ai si daca nu esti dispus sa faci si o astfel de schimbare atunci va trebui sa iei in calcul alte alternative.

Alte lucruri importante pe care trebuie sa le ai in vedere

Alte aspecte pe care trebuie sa le iei in calcul este accesibilitatea. Daca locuiesti impreuna cu persoane varstnice sau cu copii, atunci trebuie sa iei in considerare si faptul ca trebuie ca spatiul sa raspunda necesitatilor lor. Bugetul alocat pentru renovare trebuie sa contina atat costul cu manopera, materialele si toate lucrurile esentiale precum si un buget pentru situatii neprevazute. Mai ales daca este vorba despre un apartament intr-un bloc construit inainte de anii ’80 atunci poti sa te astepti si la lucruri neprevazute.

Atunci cand alegi mobilierul si obiectele sanitare trebuie sa te asiguri ca toate elementele sunt de calitate. Desigur, nu trebuie sa cumperi cel mai scump vas WC sau faianta bucatarie de aici   pentru a avea o baie moderna insa, este bine sa indeplineasca toate conditiile necesare pentru a te servi cat mai eficient. Accesoriile si obiectele de decor folosite pentru crearea ambientului in baia ta, vor fi ultimele pe lista iar pe acestea le poti achizitiona si ulterior renovarii.