Cum alegi scaun de birou potrivit nevoilor tale ?

Cum alegi scaun de birou potrivit nevoilor tale ?

Se cunoaste faptul ca un scaun poate sa provoace in timp, probleme ale coloanei vertebrale, printr-o postura gresita in timpul asezarii pe acesta. Daca nu se respecta postura corecta de asezare pe un scaun sau acesta nu este structurat in asa fel incat sa ofere un confort in zona spatelui, pot aparea probleme serioase la nivelul spatelui, uneori ireversibile. Poti cumpara fotolii sau scaune, insa pentru toate va trebui sa tii cont de sfaturile de mai jos.

In primul rand, ceea ce trebuie sa ai la birou este un anumit spatiu de lucru sau de studiu, care trebuie sa aiba un mobilier de baza in functie de munca sau sarcina care trebuie efectuata, in principal un birou sau o masa si un scaun care indeplineste standardele.

Consideratii pentru alegerea unui scaun

Avem nevoie in principal de un suport care ne permite sa mentinem o postura optima in pozitia asezata (ceea ce se numeste atunci cand o parte din greutatea corporala este transferata pe o suprafata de lucru). Acest lucru evita posturile vicioase sau lucrul de pe suprafete precum patul sau altele similare, care nu permit adoptarea unei posturi care ne pregateste pentru munca si evitam, de asemenea, consecintele negative pe care acest lucru le-ar putea aduce.

  1. Inaltime scaun de birou: Acest lucru trebuie adaptat astfel incat picioarele sa fie sprijinite pe sol, intr-o pozitie de 90 de grade de sold, genunchi si glezna, ceea ce va permite generarea unei alinieri optime cu trunchiul sau coloana. Cand cumperi scaune de birou le vei folosi intens deci trebuie sa aiba inaltimea corecta.
  2. Adancime:Ideea este ca permite ca partea din spate a articulatiei genunchiului, sa fie libera de presiuni excesive care pot provoca disconfort sau alte simptome la nivelul membrelor inferioare.
  3. Sustinerea regiunii spatelui: Aici vorbim despre spatar si principalul lucru este ca permite mentinerea curburilor fiziologice normale in timpul pozitiei scaunului.
  4. Suport cervical: Unele scaune il au incorporat si reglabil, iar daca nu, poti atasa aceste accesorii.
  5. Suport mobil pentru brate: Este esential ca bratele sa fie aliniate la inaltimea mesei, pentru a putea lucra intr-o pozitie placuta. Prin urmare, suportul antebratului este necesar pentru a permite angularea cotului intre aproximativ 90 si 105 grade si pentru a permite mainilor sa nu ramana in aer.

Suport bazal: Cu roti sau nu, aceasta baza trebuie sa fie larga si stabila pentru a evita accidentele. Acesta poate fi completat cu un suport pentru picioare pentru a elibera tensiunea la nivelul membrelor inferioare atunci cand stau.

Importanta pauzei active

In plus fata de alegerea unui scaun de birou bun care raspunde cu aceste cinci caracteristici, este important sa ai o pauza activa. In aceasta odihna ar trebui sa te ridici si sa efectuezi mobilitatea articulara a tuturor articulatiilor, sa efectuezi intinderi ale muschilor implicati in munca pe care o faci, precum si mersul pe jos si a bea apa!

Este extrem de important sa stam in pauza macar 5minute la o ora de activitate, timp in care sa ne tonifiem si sa ne intarim sistemul muscular fie si prin simpla plimvare in jurul biroului. Acest lucru ne va ajuta sa evitam ranile viitoare si disconfortul din corpul nostru.