Cum să prelungești viața florilor din casa ta

Cum să prelungești viața florilor din casa ta

Nimeni nu poate nega că sentimentul resimțit atunci când primești flori este minunat, nu-i așa? Da, parfumul și frumusețea lor sunt capabile să vrăjească pe oricine! Cu toate acestea, în ciuda tuturor calităților, sunt un cadou care tinde să reziste foarte puțin – mai ales când nu se acordă grija necesară. În postarea de astăzi vom prezenta câteva sfaturi pentru a prelungi durata de viață a florilor.

1. Pentru ca florile să reziste mai mult, aseaza-le într-o vază

Daca ai primit florile învelite într-o hârtie, sfatul este să o îndepărtezi cât mai repede. Hârtiile și materialele plastice dăunează dezvoltării florilor și tind să le reducă ciclul de viață. Așadar, cât mai curând posibil, plantează-le într-un ghiveci igienizat corespunzător, potrivit mărimii buchetului. Astfel, va fi posibil ca florile să reziste mai mult și veți putea de asemenea, să vă decorați casa!

2. Pune puțină apă în vază

Prea multă apă poate fi de asemenea dăunătoare pentru un aranjament floral și poate scurta durata de viață a acestuia. Într-un mediu cu prea multă umiditate, tind să apară ciuperci și bacterii, pe lângă faptul că există o posibilitate mai mare de putrezire a rădăcinilor. Astfel, pentru ca florile să reziste mai mult, apa trebuie să fie în cantitatea potrivită pentru a menține sănătatea plantei.

3. Evită spațiile foarte închise sau călduroase

Ține-ți florile departe de căldură și umiditate extremă, deoarece într-un mediu cald sau închis, plantele nu pot respira corespunzător și, în consecință, nu își pot menține sănătatea. Poate părea ciudat, dar dacă nu ai altă alternativă pentru a scăpa de căldură, un sfat este să-ți pui florile în frigider – consecințele vor fi mult mai mici.

4. Îndepărtează frunzele și petalele deteriorate

Frunzele și petalele care sunt vestejite trebuie îndepărtate din vază. Asta pentru că pot ajunge să încurajeze proliferarea bacteriilor și să distrugă restul florii. De îndată ce observați orice semn, îndepărtați imediat partea deteriorată, astfel încât să existe șansa ca flori noi să se dezvolte în locul celor care au fost îndepărtate.

5. Schimbați apa frecvent

Fă-ți un obicei din a schimba apa din vază sau ghiveci în fiecare zi. Dacă nu, încercați cel puțin o dată la două zile. Menținerea apei mereu curată este esențială pentru sănătatea plantei și pentru ca florile să reziste mai mult, deoarece previne acumularea de ciuperci și bacterii.

6. Evitați expunerea directă la soare

Lumina solară este bună pentru orice plantă, totuși, lumina directă a soarelui o poate distruge, în funcție de tipul de plantă. Așadar, evitați ca florile dvs. să fie expuse la lumina directă a soarelui, deoarece aceasta poate arde petalele și frunzele, care în cele din urmă vor muri.

7. Folosește soluții de casă

Există câteva rețete foarte ușoare care pot fi făcute acasă și care vă ajută să vă păstrați floarea frumoasă și parfumată. Cea mai clasică dintre ele are nevoie doar de trei ingrediente: lămâie, oțet și zahăr. Amestecă 1 litru de apă, suc din jumătate de lămâie, 2 lingurițe de zahăr granulat și 2 linguri de oțet alb. Pune florile în acest amestec și în curând vor începe să apară rezultatele.

Așadar, cunoscând aceste lucruri, vă veți putea menține florile proaspete pentru o mai lungă perioadă de timp. Este nevoie doar de puțină cunoaștere și dăruire. Veți vedea că efortul va merita din plin și vă veți bucura de o casă plină de culoare și farmec.