Apelează la un avocat crypto înainte de a investi în criptomonede

Apelează la un avocat crypto înainte de a investi în criptomonede

Epoca digitală a deschis porțile unei noi forme de investiții, cea electronică, și anume cea a valutei cripto. Investițiile în materie de monede cripto au crescut în ultima perioadă și o data cu ele au apărut și probleme legale. Când apar riscuri sau alte probleme cu caracter ilicit, este recomandat să apelați la un avocat din Bucuresti expert în investițiile cu criptomonede.

De ce este bine să luați în considerare sfatul unui avocat criptomonede

Investițiile, fie că vorbim de cele cu capital fizic sau digital, pot aduce cu sine diverse riscuri sau beneficii. Primul obiectiv pe care cineva și-l propune atunci când investește este de a obține profit de pe urma investiției. Situația nu este întotdeauna favorabilă și în acest punct intervin avocații experți în tranzacțiile cu monede cripto.

Asemenea investițiilor cu capital fizic și capitalul digital este supus expertizei unui expert, de obice a unui avocat NFT sau din domeniul criptomonedelor. O astfel de entitate juridică vă poate sfătui în mai multe privințe:

  • Vă oferă consultanță juridică cu privire la momentele oportune în care să faceți o investiție cu criptomonede;
  • Vă informează despre cum funcționează un blockchain și cum este acesta indispensabil unei tranzacții cu monede cripto;
  • Deoarece tehnologia aceasta este încă la început, orice informare cu privire la ea este inevitabilă;
  • Modalități prin care se pot face investiții sigur și fără probleme.

La ce folosește tehnologia blockchain și de ce este ea importantă

După cum ați putut citi în rândurile anterioare, investițiile cu monede cripto vin atât cu riscuri, dar și cu șanse de reușită. Acest tip de investiții se folosește de o tehnologie numită blockchain, care este, de fapt, o bază de date. Blockchain-ul stocheaza varii informații, este imutabilă și nu este necesară intervenția unei persoane, ea fiind decentralizată.

În cazul investițiilor cu monede cripto, tehnologia blockchain intervine și ea. Datorită ei, transferurile se fac mai rapid și nu se percep taxe tranzacționale exorbidante. Se mai poate vorbi și de faptul că datele nu sunt sub supravegherea unei a treia terțe, cum este cazul băncilor.

În rezumat, blockchain este un lanț de mai multe blocuri (blocks) care dețin informații și pe care le poate accesa oricine. Intervenția umană nu este necesară, aceste blocuri updatându-se singure atunci când apar noi informații. De asemenea, blockchain-ul este folosit și pentru token-urile nefungibile (NFTs).

Avocatul expert în criptomonede ofere consultanță juridică și în cazul start-upurilor

De câțiva ani încoace, în România a apărut o nevoie și o necesitate a încurajării cât mai multor antreprenori autohtoni. Numărul lor este în creștere pe zi ce trece, iar sprijinirea lor din punct de vedere juridic este de dorit. În acest context, acești antreprenori își pot desfășura activitatea și în online, prin investiții cu monede cripto.

Un astfel de avocat oferă consultanță din mai multe puncte de vedere și anume:

  1. Din punct de vedere al gestionării și structurării investițiilor pentru start-up-uri;
  2. Din punct de vedere al documentației: acorduri și contracte care se referă la drepturile investitorului sau
  3. Din punct de vedere al momentelor oportune pentru a face o investiție cu monede cripto;
  4. Din punct de vedere al rapoartelor de tip due diligence (proces de investigare a persoanei fizice/juridice înainte de semnarea unui contract);
  5. Din punct de vedere al acțiunilor de implementare și executare a proiectului.

Firme românești la care se poate apela pentru sfaturi în investiții cripto

Recomandarea noastră pentru o investiție cu monede cripto este de a apela la un birou de avocatură cu expertiză. În România se găsesc o serie întreagă de astfel de firme, dar cea despre care vă vom vorbi acum este Buju Stanciu & Asociații. Aceasta își are sediul în București, cu parteneriate și în alte orașe ale Europei.

Biroul de avocatura Buju Stanciu & Asociații are în spate ani întregi de experiență în variate domenii de ordin juridic și penal. Câteva dintre aceste domenii sunt blockchain și criptomonede, precum și token-uri nefungibile (NFTs) și active digitale.

Investițiile cu capital digital necesită expertiza unei echipe de specialiști, precum sunt cei de la Buju Stanciu & Asociații. Aceștia ascultă cu grijă nevoile clienților și caută în cel mai scurt timp cele mai bune soluții pentru situația dată. Seriozitatea, promptitudinea și tactul îi definesc, iar noi îi recomandăm drept experți pentru investițiile dumneavoastră cu monede cripto.