Cum se repară un display în funcție de modelul telefonului?

Cum se repară un display în funcție de modelul telefonului?

Ți-a căzut telefonul din mână pe gresie și s-a spart ecranul? Sau l-ai scăpat în chiuvetă când ai vrut să bei apă? NImic nu este mai neplăcut decât să ai un telefon în perfectă stare de funcționare, iar în urma unui accident banal să devină inutilizabil. De cele mai multe ori ecranul este cel care suferă, astfel încât o intervenție specializată te poate scăpa de o cheltuială majoră, pentru achiziționarea unui telefon nou. 

 

Chiar dacă nu au apărut crăpături la suprafața ecranului, afișajul poate suferi din cauza șocului, astfel încât vei putea observa linii fine sau puncte negre, pâlpâirea ecranului sau zone decolorate. De asemenea, există situația în care ecranul nu se aprinde complet. Toate simptomele menționate duc la o singură concluzie: este nevoie de înlocuirea ecranului, astfel încât să poți utiliza din nou telefonul. 

 

De ce este important modelul telefonului atunci când vrei să schimbi ecranul

Atunci când afișajul telefonului este avariat, cel mai bine este să apelezi la un centru specializat care poate înlocui ecranul. Fiecare marcă de telefon și chiar fiecare model are specificații unice, astfel încât alegerea ecranului potrivit este destul de greu de făcut, chiar dacă ai nevoie, de exemplu, de display xiaomi redmi 9

 

Există mai multe tipuri de afișaje utilizate la telefoanele inteligente, astfel: OLED, LCD, AMOLED, IPS, TFT, etc. Cu siguranță detaliile fiecărui model sunt mult prea complicate pentru cineva care nu lucrează în domeniu, așa că nu este nevoie să te apuci să studiezi. Ce trebuie să reții este că ecranele de la același model de telefon pot fi schimbate între ele, dar sub nicio formă nu poți schimba ecranele de la modele diferite. Acest lucru se datorează în primul rând formei și dimensiunilor, dar și tipului de conectori utilizați, cabluri sau pin-uri, care nu sunt neapărat compatibile. 

 

Atunci când vine vorba despre achiziționarea  unui ecran nou, trebuie ales un produs cu același număr de model cum este și telefonul. Dacă vrei un display motorola e7 plus trebuie să menționezi acest lucru, la fel cum pentru Samsung Galaxy S20 5G ar trebui să alegi dintre  SM-G981B, SM-G981U1, SM-G981W, SM-G9810, etc. De cele mai multe ori, submodelele unei mărci de telefon au componente similare, care sunt compatibile între ele, dar acest lucru nu este obligatoriu.

 

Uneori, ecranul poate fi atât de rău deteriorat, încât să nu poată fi înlocuit. În plus, unele situații sunt mai avantajoase dacă alegi să cumperi un telefon nou decât să repari ecranul celui vechi. Printre criteriile care te pot ajuta să iei cea mai bună decizie se numără: 

  • Vechimea telefonului deteriorat;
  • Cât de grav este afectat ecranul;
  • Costul reparației versul costul de achiziție al unui telefon nou;
  • Durata reparației;
  • Garanția primită după reparație.

 

Dacă ai un iPhone și este nevoie să îi înlocuiești ecranul deteriorat, producătorul insistă să apelezi la un tehnician calificat. Acesta utilizează doar piese originale Apple și reprezintă cea mai sigură modalitate de a te bucura de telefonul tău pentru o durată mai mare de timp. Ecranele Apple au un design unic și sunt special proiectate pentru a se potrivi în dispozitiv. Utilizarea unor piese contrafăcute sau montarea neprofesionistă a unora originale pot deteriora bateria sau pot afecta buna funcționare a telefonului. Ecranele de la diferite modele de iPhone nu sunt nici ele interschimbabile, având senzori și conectori diferiți. 

 

Indiferent de modelul telefonului tău, este recomandat să îi protejezi ecranul cu folie sau cu o husă, pentru a preveni orice accidente viitoare. În primul rând vei economisi sume importante de bani, iar în al doilea rând nu vei rămâne fără telefon în momentele în care vei avea cea mai mare nevoie de el.