De ce există controverse legate de utilizarea parfumurilor unisex?

De ce există controverse legate de utilizarea parfumurilor unisex?

Ți se pare ciudat să folosești un parfum unisex? Sau de ce femeile se simt rebele când folosesc un parfum din colțul dedicat bărbaților? Ori poate, de ce mulți bărbați nu vor să miroasă a flori?

Este fascinant ce pot face aceste parfumuri de lux oamenilor, cum pot aduce înapoi amintiri ca nimic altceva și cum pot schimba starea de spirit. Prin urmare, parfumul este mult mai mult decât un accesoriu pe care oamenii îl folosesc pentru a se simți speciali. Diferitele note ale unui parfum stimulează simțul olfactiv să se dezvolte, să vorbească și să găsească cuvinte pentru senzațiile simțite.

Majoritatea femeilor și bărbaților vor cumpăra parfum pentru a adăuga ceva nou stilului personal, pentru a se simți sexy și frumoși sau pentru a deveni atrăgători pentru ceilalți.

În magazinele de parfumerie, prima întrebare adresată de consultanți este dacă parfumul trebuie să fie pentru o femeie sau un bărbat. Reclamele, afișele, clipurile publicitare, flaconul, culorile pot, de obicei, să spună foarte repede cărui sex se adresează parfumul.

Unele mărci mai mari, dar și o mulțime de brand-uri de nișă, își etichetează produsele ca fiind unisex, astfel încât să poată fi purtate de ambele sexe, după bunul plac.

La ce te poți aștepta de la un parfum tradițional pentru el sau pentru ea? Atunci când atribui note individuale, asocierile devin repede evidente prin dihotomii precum dulce și lemnos: în timp ce pielea, tutunul, mușchiul de stejar, vetiverul creează imagini ale unui bărbat cu barbă care taie lemne, iasomia, vanilia, trandafirul și irisul evocă ideea unei grădini cu flori și îmbrăcăminte delicată. O mare parte din ceea ce îți permite să clasifici parfumurile, fie pentru bărbați, fie pentru femei, este învățată social și are de-a face cu primele întâlniri cu parfumurile, de exemplu mirosul simțit după bărbieritul tatălui sau parfumul mamei și, de asemenea, de unde sunt cunoscute anumite note: condimente din bucătărie, creme și pudre, mirosuri din atelier, tutun de pipă, etc.

Devine interesant atunci când anumite parfumuri barbati încearcă să aducă note masculine percepute istoric într-un parfum feminin. În ambele cazuri, parfumul reprezintă un gen care nu poate fi descris cu ușurință în binar și o opțiune, deoarece toată lumea îl poate purta, alternând cu altcineva în fiecare zi, dacă preferă. Parfumul este cea mai bună modalitate de a te reinventa.

În discuțiile despre parfumurile unisex, se poate observa un comportament interesant al utilizatorilor: cei interesați de parfumuri vor să afle dacă parfumul unisex miroase mai mult masculin sau mai feminin. Deși notele de bază și de mijloc ale unui parfum indică pentru fiecare model către ce grup țintă ar putea fi vizat și la ce procent, întrebarea pare să apară din nou și din nou.

De unde provin însă aceste idei legate de parfumurile unisex? Există o teamă în spatele ei, emanând vibrații cu parfum care nu subliniază propria orientare sexuală? Sau poate ți-e frică să atragi oamenii greșiți? Și când vine vorba de atragerea oamenilor, nu trebuie să alegi de fapt un parfum care să corespundă gusturilor și a personalității tale?

Prin urmare, atunci când alegi un parfum, poate fi de femei, de bărbați sau chiar un parfum pentru amândoi, dacă acela corespunde gusturilor tale!