Ce poate fi mai frumos decât a-ți petrece timpul în aer liber? Dacă ai ales o locuință cu suprafață exterioară de mari dimensiuni te poți bucura de momente unice în natură. Totuși, e foarte important felul în care alegi să amenajezi spațiul. Orice greșeală estetică poate dezechilibra întregul design. Amplasarea unui foișor de grădină devine o alegere ideală dacă îți dorești un loc de relaxare, atât pentru tine, cât și pentru ceilalți membri ai familiei. Avantajele pe care le prezintă sunt numeroase:
– Conferă locuinței un aer familiar. Dacă te gândești de ceva timp să optezi pentru un proiect casă București, foișorul va completa cu siguranță sentimentul de acasă pe care îl transmite spațiul.
– Lemnul este materialul principal utilizat pentru realizarea foișorului, ceea ce conferă locului un suflu elegant, cu tente rustice. Cele mai recomandate esențe sunt: pin, brad și molid, tocmai datorită caracteristicilor durabile excelente. Totuși, pentru a te asigura că foișorul va arăta impecbil odată cu trecerea timpului va trebui să aplici substanțe speciale care îndepărtează riscul deteriorării. În funcție de stilul de amenajare pe care vrei să îl definitivezi, poți opta și pentru alte materiale precum piatră, metal sau PVC.
– Devine un spațiu multifuncțional. Poți utiliza locul atât pentru a lua masa cu familia, dar și pentru a medita în liniște. E recomandat să integrezi obiecte artizanale sau sculpturi diverse, care să aducă locului o pată de culoare inedită.
În ciuda beneficiilor multiple pe care le prezintă, e recomandat să gândești cu atenție procesele de realizare și amplasare a foișorului.
Iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont pentru a definitiva rezultatele dorite:
– Locul în care urmează să fie construit foișorul este un element extrem de important pentru crearea unui ambient relaxant. În general, se amplasează în grădină, într-un loc ferit de zgomot. Cei mai mulți optează pentru integrarea foișorului în spatele casei. Totuși, ai grijă să nu fie prea aproape de gardul vecinului. Trasează cu atenție, așadar, dimensiunile pe care le ai la dispoziție. Poți definitiva eventual o schiță detaliată împreună cu arhitectul care se ocupă de realizarea locuinței.
– Ia în calcul caracteristicile terenului pe care urmează a fi poziționat spațiul de relaxare. Un loc mlăștinos va cauza numeroase probleme tehnice, ceea ce va impune numeroase investiții costisitoare. Analizează cu atenție orice risc care poate apărea și fă o alegere în consecință.
– Există mai multe tipuri de foișoare. În funcție de formă poți opta pentru variante: ovale, dreptunghiulare sau hexagonale. De asemenea, în ceea ce privește structura există foișoare deschise sau închise. Aspectele care te vor ajuta să iei cea mai bună decizie sunt: dimensiunile curții exterioare și nevoile tale. Dacă îți dorești să te bucuri în fiecare anotimp de caracteristicile foișorului alternativele închise sunt cele mai indicate. Pentru un plus de confort și funcționalitate poți cere ajutorul celor care se ocupă de construirea locuinței. O firmă de construcții București specializată te va ajuta să te bucuri de casa la care ai visat dintotdeauna.
Un foișor de grădină este locul în care poți experimenta clipe de relaxare, dar și momente dinamice alături de prieteni. Sfaturile de mai sus îți vor fi de folos pentru a integra armonios construcția în designul general.
Alege variantele premium și bucură-te de experiențe unice!